i3 8100 sistem yükseltme

CPU hızlandırmak ne kadar fayda edebilir.

i3 8100 Kullandığım zamanlar CS GO çok oynardım 1050 Ti ile 150 200 FPS arası giderdi. İlk başta işlemciyi değiştirdim i7 8700'e geçtikten sonra 1050 Ti ile 200 300 arası stabil oynamaya başlamıştım. i3 8100 ile CS GO'da çok olmasada GTA 5 Witcher 3 v.b oyunlarda darboğaza çok takılırdım. Daha sonra i7 8700 ve 1080 yükseltmesinden sonra FPS ve darboğaz problemim kalmadı. i3 8100'ü ikinci elden 600 TL'ye GTX 1050 Ti'da 650 TL'ye satmıştım. Sonra üstüne ekleyip yükseltme yapmıştım. Yükseltme olayı tamamen size kalmış bir şey hocam benim tavsiyem sıfırdan almanıza gerek yok parçalarınız eski parçalar değil yükseltme ve ekleme yapabilirsiniz.

Haklısınız sistem öneriniz var mı?

GTA Online'da 200'ü aşkın saatim var. 1070 ile çok rahat 40 saatim vardır. Hile kullanıp her yerden uçak düşürüyorlar bazen. O anlarda çok fena FPS drop yiyorum. Onun dışında 25-30 kişilik sunucularda dahi çok fazla %100 görmedim. Genelde %75-90 arası gidip geliyor.

Origin, geçtiğimiz aylarda ücretsiz Basic Access vermişti. O ara BF5 girdiğimde darboğaz oldu ama FPS 70-90 arası olduğu için çok sorun olmadı.

Bir de Witcher 3'te oluyormuş. Onu oynamadığım için bilmiyorum.

RDR2 oynuyorum. Onda hiç darboğaz yaşamadım.

8100 ile 7500 hemen hemen kafa kafaya işlemciler. 144Hz darboğazdan ötürü veremeyebilir, ama üzmez de. Bir anda yükseltme imkanınız yoksa önce ekran kartı, sonra işlemci şeklinde değişiklik yapabilirsiniz.

Haklısınız sistem öneriniz var mı?

Tamamen kendimden yola çıkarak anlatayım hocam o zaman ona göre değerlendirip tartarsınız önerilerimide sunacağım. i7 8700'ü sıfır almıştım Vatan'da o zaman indirimliydi 2100 2200 civarlarında almıştım şu an büyük ihtimalle artmıştır fiyatı. GTX 1080 ni ikinci elden temiz olarak 2000 TL'ye bulmuştum elden gidip test ederek inceleyerek almıştım. Intel'den devam etmek istiyorsanız i5 9400F tarzı bir işlemci işinizi görür ancak geleceğe yönük olsun diyorsanız Intel tarafında i7 almak daha mantıklı gibi. Ekran kartı olarak RTX 2060 veya 1660 Super olabilir ya da benim gibi ekran kartı tarafında ikinci el piyasasında temiz bir kart yakalayıp uygun fiyata alacaksınız. Onun dışında fiyatlar böyleyken çok extrem bir öneri aklıma gelmiyor hocam. Son olarak RAM'ları ikinci elden satıp 2666 16 GB bir RAM'e geçmenizi öneririm RAM'in hızlarınında oyunlarda belirli bir rolü oluyor.

İntel Ryzen gibi çoklu çekirdeğe gececekse bence İnteli bekle derim, yok geçmiyecekse Ryzen r5 3600 ile topla derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…