i3 8100 Sisteme 750 TL'ye Yükseltme Önerisi

yigitavsar

Kilopat
Herkese merhabalar.
  • MSI H310m pro-vdh
  • İntel İ3 8100
  • Team T-Forfe Dark 16 GB 2666 MHz DDR4
  • MSI GTX 1050Ti

Arkadaşlar sistemim bu şekildedir. 500-750 ₺ gibi boşta bir para geçti elime hangi parçasını ilk olarak yükseltmek mantıklı olur? Herhalde aralarından RAM'i de yükseltmek saçma olur. SSD var. PSU gayet yeterli 600W +85 Bronze. Kasa da yenidir. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Herkese iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda en mantıklısı anakartı değiştirmek, 500-750 TL arası çok güzel anakartlar mevcut.
Msi B360m Mortar Titanium Intel B360 Anakart - Vatan Bilgisayar . Sana önereceğim anakart budur 8.nesil seninkiyle uyumlu. iyi akşamlar

Sisteminiz gayet iyi ve yeterli. İşlemci alsanız gerek yok. Ekran kartınızı son derece iyi besleyen bir işlemciniz var zaten, gereksiz harcama olur. Anakartı değiştirmenin bir şey ifade edeceğini sanmıyorum. RAM'de 16 GB zaten. SSD'de varmış. Şimdi bu sisteme gidip de 700 liralık anakart almak saçma bence. İlla harcamam lazım derseniz bir SSD daha ekleyin veya i5 8400 alın. Ki bence hiç gerek yok. Onun yerine dekorasyona harcama yapabilirsiniz. Veya yeni monitör alın, çift monitör yapın.

Peki gtx 1050 Ti yerine 1060 6 Gb nasıl olur? Anakart veya işlemciden yana(dar boğaz) sorun yaşarmıyım?

Yani ben o 750 TL' yi mutlaka harcayacağım diyorsun. Bence gerek yok. Kurban Bayramı yaklaşıyor, güzel bir kurban alırsın o paraya. Sistemin yeterli.

Yok hocam herşeyin yeri ayrı kurban parası yada başka ihtiyaçların ki ayrı. Bu PC yükseltme için ayırdığım ufak bir bütçe.

Monitörün kötüyse monitör al. Klavye, mouse, kulaklık hoparlör al. Sıvı soğutma, oyun alabilirsin. İllaki birşeye harcaman gerekmiyor.

Hocam 750 TL gibi bir rakama herhalde monitör zor olur. Benim amacım sistemimi doğru sıralama ile iyileştirmek. Şimdilik i5 8500 veya Gtx 1060 6 GB ' ta karar kıldım gibi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…