Aynı sistemin 1050Tİ olanı var MSİ biraz fiyat açısından uygun gözüksede güncellik ve sağlamlık açısından assrock kullan pişman etmez seni.
- Intel Core i3-8100 3.60 GHz LGA1151 İşlemci
- Zotac Nvidia GeForce GTX 1050 2GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı ZT-P10500C-10L
- Rampage 88 600W Siyah Usb 3.0 12cm Led Fan Oyuncu Kasa
- WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)
Yukarıda belirtmiş olduklarım, aldığım hazır parçalar.
Aşağıda belirteceklerim alacağım ve almakta kararsız kaldıklarım.
Bu sisteme hangi anakartı alacağıma karar veremedim. İlk başta H310 chipsetli anakart almayı düşündüm.
- Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Ram CMK16GX4M2A2400C14R
- ADATA SU650 120 GB 520/450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD
Fiyatı da oldukça uygundu. Sonrasında ben bu sistemi eğer bir gün upgrade etmek istersem H310 biraz düşük kalır diye düşündüm ve B360 chipsetli anakartlara bakmaya karar verdim.
Halen ne alacağıma karar veremiyorum. Rica etsem, karar vermemde yardımcı olur musunuz?
Başka önerilere açığım. Çok fazla bütçem yok. Anakart için 700 TL bütçem var.
- Asus TUF B360M Plus Gaming Intel B360 DDR4 2666MHz Soket 1151 mATX Anakart
- Asus ROG Strix B360-G Gaming 2666MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
Bu sisteme uygun hatta geleceğe yönelik bir upgrade için uygun bir anakart almayı planlıyorum.
Diyelim ki 1070 Ti takmak istedim.MSI B360M PRO VH kullanıyorum memnunum fakat BİOS güncellik açısından assrock anakartlarını tercih etmeni öneririm.
Aynı sistemin 1050Tİ olanı var MSİ biraz fiyat açısından uygun gözüksede güncellik ve sağlamlık açısından assrock kullan pişman etmez seni.
Tabikide alabilirsin anakartın ekran kartına değilde diğer bileşenlere etki ettiği bir gerçek fakat alırken tabikide bu tür ekran kartları için metal soketlilere yönelmeni tavsiye ederim herzaman kimisine 4 adet RAM takılıyor slotlar dandik kimisine 2 adet RAM takılıyor anakartlar kaya gibi askeri sınıf olmasına özen göster yeter.Diyelim ki 1070 Ti takmak istedim.
Bu anakartlardan sıkıntısız performans alabilirim yani 1060-1070-1070Ti vs. için
Öyle değil mi?
Daha önceki sistemimde assrock anakartlarını kullandım hep kaya gibiydi son sistemimde MSI tercih ettim iyi hoş fakat o sağlamlık hissiyatını vermedi esniyor resmen slotlara bişeyler takarken assrock iyi olma sebeplerinden biriside güncel olması diyelim 7. 8. Nesil işlemciye windows 7 kurmak istedin klavye ve maus okumama sorunu gibi sorunlar kolaylıkla halloluyor ama MSI markasında hep sıkıntı yaşadım aynı ayarlar ile sorun düzelmiyor vatanda çalışan adamda MSI önermem burnumuzdan getiriyor dedi.Tabikide alabilirsin anakartın ekran kartına değilde diğer bileşenlere etki ettiği bir gerçek fakat alırken tabikide bu tür ekran kartları için metal soketlilere yönelmeni tavsiye ederim herzaman kimisine 4 adet RAM takılıyor slotlar dandik kimisine 2 adet RAM takılıyor anakartlar kaya gibi askeri sınıf olmasına özen göster yeter.
MSI'dan ben de uzak duruyorum da başka seçenekler var mıdır?Tabikide alabilirsin anakartın ekran kartına değilde diğer bileşenlere etki ettiği bir gerçek fakat alırken tabikide bu tür ekran kartları için metal soketlilere yönelmeni tavsiye ederim herzaman kimisine 4 adet RAM takılıyor slotlar dandik kimisine 2 adet RAM takılıyor anakartlar kaya gibi askeri sınıf olmasına özen göster yeter.
Daha önceki sistemimde assrock anakartlarını kullandım hep kaya gibiydi son sistemimde MSI tercih ettim iyi hoş fakat o sağlamlık hissiyatını vermedi esniyor resmen slotlara bişeyler takarken assrock iyi olma sebeplerinden biriside güncel olması diyelim 7. 8. Nesil işlemciye windows 7 kurmak istedin klavye ve maus okumama sorunu gibi sorunlar kolaylıkla halloluyor ama MSI markasında hep sıkıntı yaşadım aynı ayarlar ile sorun düzelmiyor vatanda çalışan adamda MSI önermem burnumuzdan getiriyor dedi.
Bütçem i3 8100'e yetiyordu onu aldım ama ilerde i5 8600k yada i7 8700'e geçeceğimde ekstra anakart parası vermemek için anakartı biraz daha uzun ömürlü almak istiyorum.i3 8100 gibi bir işlemci için sencede pahalı değil mi o anakartlar ? H serisi ucuz bir anakart fazlası ile yetecektir sana.
Asus H310M-D Prime 2133mhz-2666mhz(OC) 1151p v2 mATX Anakart
Veya biraz gösterişli olsun dersen
Asus H310M Tuf Plus Gaming 2133mhz-2666mhz(OC) 1151p v2 mATX Anakart
Bu anakartlar gayet geleceğe yönelikte olur K serisi olmadığı sürece i7 8700 bile takabilirsin.
Bİrde RAM olarak anakart desteklemese bile 3000 Mhz RAM alsan daha iyi olur aynı fiyatlara. 2666 da çalışır ama ileriye dönük yüksek Mhz olur. Veya satmak istersen 2. eli daha değerli olur. Ayrıca o ekran kartı ve işlemci için 16 GB RAM gereksiz 8 GB al yeter.
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı
H310 serisi bir anakart işini görecektir.
i5 8600k veya i7 8700k veya i3 8350k hangi işlemci olursa olsun onlar için Z serisi anakart gerekir senin aldığın B360 anakart gene desteklemiyecek OC konusunda.
Sana tavsiyem paran cebinde kalsın H serisi al. İlerde geçeceğin en iyi işlemci i7 8700 olur. (İntel işlemcilerin 2. elleri bile kolay kolay fiyat olarak düşmüyor onu bile zor alırsın 2 yıl sonra bile 1500 TL civarı olur o işlemci.) Ayrıca K serisi işlemci aldımı ekstra soğutucu masrafın olacak. Zaten ekran kartın düşük seviye hiç gerek olmayan şeyler bunlar. Sen beni dinle H serisi anakart al üstüne 8 GB al sadece yeter paran cebinde kalsın.