Öncelikle Merhaba.
Ben 1 ay önce bir sistem topladım ve özellikleri şu şekilde;
- i3 8100 8. Nesil 4 çekirdek 3.60GHz
- Zotac GTX 1050 Ti
- 8 GB RAM
- 240GB Adata SSD (142 GB boş şu an, dolu değil yani)
- 1TB HDD (Fakat taktığımda görmüyor, sanırım garantiye yollayacağım) Yani sadece SSD var şu an takılı
- Win 10 Pro 64 Bit (en güncel haliyle)
- Ekran kartım da en güncel halinde
Bunlara rağmen LoL gibi bir oyunda kısa süreli takılmalar hissediyorum 1 salise kadar ama etkiliyor beni.
NVIDIA exp. 'De oyunu optimize ettiğimde her şey en yükseğe alıyor yani sistemim en yüksek için gayet yeterli fakat FPS 20 bile azalsa anlık takılıyor çok kısa da olsa rahatsız ediyor. PC'yi ilk kurduğum sıralar böyle bir sorun yoktu 2 hafta sonra falan ortaya çıktı.
Ve LOL'u ister en yüksek ayarlara alayım, ister en düşük ayarlara gene aynı sorunu yaşıyorum.
Başka oynadığım Assassin's creed II var onda hiç böyle bir sorun yaratmıyor.
PUBG Lite denedim onda da yaratmıyor.
Apex Legends denedim aynı şekilde sorunsuz.
Ve garip olan aram modunda hiç kasmıyor FPS sabit değerinden oynamıyor. Ama normal oyunlar da bu sorunu yaşıyorum.
Antivirüsüm oyuna başladığımda CPU %100 kullanılıyor diyor ayrıntılara git diyorum %30 40 gösteriyor LOL açıkken. Yani CPU 1 saniyeliğine de olsa %100 oluyor ve sadece oyun başı arada sırada, her oyun olmuyor. Neden bu CPU anlık 100 oluyor onu çözemedim.
BIOS'da CPU sıcaklığım boşta 33 36, ekran kartı sıcaklığı 28-30.
Görev yöneticisini açtığımda ise Boşta bellek kullanımı %24 falan arkada 50 küsür arka plan işlemi mevcut.
CPU kullanımı ise %1, disk %0, Ağ %0 yazıyor.
Son olarak da monitörüm 75Hz 1ms AOC marka. G-Sync modunda kullanıyorum ilgisi olabilir mi bilmiyorum bu konularla ekleyeyim sadece.