i3 8100 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Untouchablee

Hectopat
Şöyle bir sistemim var;
  • i3-8100 3.60GHz İşlemci
  • Asus Prime H310M-K Gaming Anakart
  • Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 2400MHz RAM
  • Asus Cerberus-GTX1050Ti-4GB 128Bit DDR5 Gaming Ekran Kartı
  • 1TB Hard Disk
  • Nagas AO400 80+ Bronze 12CM 400W Power Supply
Ben bu sistemi yaklaşık 2 ay önce aldım. Yakın zamanda sistem yükseltmesi yapmayı düşünmüyorum fakat sistem yükseltme konusunda aklıma takılan bazı şeyler var. İşlemci, ekran kartı gibi yükseltmeler yapmak istersem güç kutusunu da değiştirmem gerek orasından eminim. İşlemci ve ekran kartı yükseltmeleri yaparken anakart yükseltmesi de yapmam gerekir mi? Varsayalım, RTX2070 kart aldım ve i7 8. nesil bir işlemci aldım diyelim. Benim anakartım sorunsuz bir şekilde çalıştırır mı? Yoksa anakart yükseltmesi de yapmam gerekir mi? İlk olarak RAM yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. Bir tane daha 8GB 2400MHz RAM alacağım ve 16 GB'a tamamlayacağım. Yüksek frekanslı RAM tercih etmeliydim fakat şu an için düşünmüyorum.
Dediğim gibi, yakın zamanda sistem yükseltmeyi düşünmüyorum fakat ekran kartı yükseltmesi yaparsam anakarta uyum sorunu olup olmayacağı konusunda endişelerim var bunu kesinleştirmek için buradayım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart yeterli i7 için fakat overclock yapamazsınız. RTX 2070 rahatlıkla takılabilir.
RAM yükseltmesinde önerim, eldekini satıp en az 3000 MHz bir kit almanız. RAM frekansı performansı oldukça etkileyen bir etken.

Anakart yeterli i7 için fakat overclock yapamazsınız. RTX 2070 rahatlıkla takılabilir.
RAM yükseltmesinde önerim, eldekini satıp en az 3000 MHz bir kit almanız. RAM frekansı performansı oldukça etkileyen bir etken.
İşlemciye overclock yapmak gerekli mi? Evet 3000 MHz RAM almayı da göz önünde bulundurmam gerekiyor. Her türlü ekran kartını kabul eder mi yoksa uyum konusunda başka bir etken de var mı?

i7 8700 veya diğer K modelleri de alınabilir. Overclock gerekli değil bu işlemcilerde. Daha sonra anakartı Z serisine yükseltirim derseniz, K yani çarpan kilidi açık bir işlemci alabilirsiniz.

Bence anakart zayıf bu sistem için overclock yapmaz isen B serisi bir anakart daha verimli olur bence overclock yerine K ibareli işlemci yerine yada Z serisi bir anakart yerine parçalara abanabilirsin en azından overclocksuz daha iyi verim almaya çalış sistem stabil çalışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…