Corel Draw çizim veya mühendislik ile alakalı bir programsa o programların RAM ve işlemci gücüne ihtiyaç duyduğunu bide çizim üzerine üretilen ekran kartlarına ihtiyaç duyduğunu biliyorum. Eğer ihtiyacınız bu yöndeyse buna göre satın alım yapabilirsiniz.
Çizim programıymış. Quadro serisi ekran kartlarına bakmanızı öneririm.
Bütçem 3300 TL civarı . Kullanacağım program mühendislik tarzı bir program değil. Quadro alınacak kadar ağır bir programda değil. Orta ölçekli bir program
Bütçem 3300 TL civarı . Kullanacağım program mühendislik tarzı bir program değil. Quadro alınacak kadar ağır bir programda değil. Orta ölçekli bir program
Quadro alınacak kadar ağır bir program değilse bile oyun oynamayacaksanız yine de Quadro tercih etmeniz avantajlı olur. Elinizin altında bulunsun, daha sonrasında ağır program kullanırsanız daha rahat olur işiniz. İşlemci bazında ben Ryzen öneriyorum, işlem performansında Intel işlemcilerden daha üstün işlemciler.
Ama illa ki Quadro almama gerek yok diyorsanız daha üst model bir Ryzen tercih edebilirsiniz. 2000 serisi tercih ederseniz içinde APU bir dahili ekran kartı bulunuyor. RAM olarak bütçe açısından büyük bir bütçe ayıramıyorsunuz, bundan dolayı ilk başta 8GB RAM tercih edebilirsiniz, fakat en kısa sürede 16GB yapın. Hem HDD hem SSD alacak paranız varsa alın, yoksa SSD tercih edin.