i3 8100 ve RX 570 Sistem Toplama

bababurda

Decapat
Beyler elımde Asus 144 Hz monitör bulunmakta, bu monitorun hakkını verecek bır sıstem toplamak istiyorum. CS:GO oyuncusuyum, kendımı bıldım bılelı CS oynarım, yanı oncelıgım CS:GO'da yuksek FPS almak, 144 monıtorun hakkını vermek. Butcem en fazla 3600 TL. Kendımce bır sıstem topladım ama kararsız kaldım, sıze de sormak ıstedım.
Bu sıstem HDD-kasa içinde 3.400 TL cıvarı.

Sadece CS oynayacaksan 240GB SSD seçilebilir. İşlemci çok pahalı geldi... Ben Sinerji'den toplamanı öneririm.

IMG_20190111_222404.JPG

Fiyatlar çok pahalı hiç fiyat araştırması yapmadın mı ? FPS için İntel isteyebilirsin ama i3 8100 850TL' ye gördüm ben daha ilk baktığım sitede diğerleride dahada ucuzdur.
Intel Core i3 8100 3.60 Ghz 6MB 1151p V2 14nm İşlemci
Intel Core i5 8400 2.80 Ghz 9MB 1151p V2 14nm İşlemci
1400 TL verip Rx 570 almaktansa Rx 580 4 GB alınır aynı paraya.
SapphireNitron+Radeon RX 580 4G OC 256Bit GDDR (Dx12) PCI-E Fiyatı
Gigabyte RX 580 Gaming OC 4GB 256Bit GDDR5 PCI-E 3.0 Ekran Fiyatı
RAM olarak Corsair 8 GB 3000 Mhz RAM 390 TL.
Pusu olarakta almışken 600 W alma taraftarıyım ben.

Sapphire ekran kartı önerilmiyor söyleyim dikkatli olmanı tavsiye ederim
Önerilmiyor, kötü olmasıyla ün salmış, tavsiye edilmiyor gibi cümleleri görünce biraz kızıyorum. Arka planını doldurarak olumlu veya olumsuz eleştiri yaparsanız bence daha iyi olur. Çünkü Sapphire markasını uzun bir süre inceleme ve kullanıcı yorumlarını okuma fırsatım oldu. Marka gayet bilinen ve güçlü bir marka. Kullanıcı yorumları da çoğunlukla olumlu. Tek olumsuz olarak gördüğüm şey Sapphire Rx580 Nitro+ 4Gb modelinde bir kaç kullanıcı kartta Coin Whine(Bobinde sarmal problemden kaynaklı bir hata denilebilir) problemi olduğunu söylüyor. Ama bu çok iyi firmaların ekran kartlarında da karşılaşılabilen bir problem.

Açıklamasını yapmayıp böyle şunu alma şöyle yapma diyen insanlara bende sinir oluyorum. Araba alırkende şu modeli alma deyip çıkıyorlar işin içinden nedeni belli değil. Kim kullanmış kim görmüşte iyi değil. Onun önerdiği araba ile arasında 15-20 bin TL fark oluyor. Ekran kartındada öyle ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı sapphire ekran kartları 800-1000 TL iken diğer markalar 1200-1400 TL bütçeniz yoksa zorlanıp neden o kadar fazla veresiniz ki ? Sonuçta garantili dünya çapında tanınmış markalar bunlar kullanmadan bilmeden yorum yapılıyor.

Sizce de Ryzen 5 2600 RX 570 için fazla değil mi? Para israfı olmuyor mu?
Para israfı sayılmaz ilerideki ekran kartı değişimine yönelik düşünürsek. Ama fiyat-performans sistem için israf
Açıklamasını yapmayıp böyle şunu alma şöyle yapma diyen insanlara bende sinir oluyorum. Araba alırkende şu modeli alma deyip çıkıyorlar işin içinden nedeni belli değil. Kim kullanmış kim görmüşte iyi değil. Onun önerdiği araba ile arasında 15-20 bin TL fark oluyor. Ekran kartındada öyle ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı sapphire ekran kartları 800-1000 TL iken diğer markalar 1200-1400 TL bütçeniz yoksa zorlanıp neden o kadar fazla veresiniz ki ? Sonuçta garantili dünya çapında tanınmış markalar bunlar kullanmadan bilmeden yorum yapılıyor.
Dediğin gibi bir de üstüne 1000 Tl fazla fiyat farkı olan öneriyorlar :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı