i3 8100 ve Ryzen 3 1200 farkı nedir?

TheKiller44

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar hangi işlemci daha iyi? Birkaç yerde Ryzen 3 1200 işlemcisinin i3 8100 ile neredeyse aynı performansa sahip olduğunu söylüyorlar. Bu doğru mu? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ryzen işlemciler çoklu, intel işlemciler tek çekirdek oyunlarda iyidir piyasada şuanda gelenek devam ediyor çok çekirdekli oyun az denicek kadar yok , bu durumda intel almak daha mantıklı ama bütçenide bi miktarda artırman gerek intel alıcaksan.

Ryzen işlemciler çoklu, intel işlemciler tek çekirdek oyunlarda iyidir piyasada şuanda gelenek devam ediyor çok çekirdekli oyun az denicek kadar yok , bu durumda intel almak daha mantıklı ama bütçenide bi miktarda artırman gerek intel alıcaksan.
Yalnız bu iki işlemci de 4 çekirdek 4 sanal çekirdek.

Ryzen 5 1600 kullanıyorum istesem i5 8400 alabilirdim 10 fps daha fazla alıp ama İntel'in CPU kullanımı %90 (yaklaşık) iken Ryzen'in 30-40 civarlarındaydı. Hem CPU kullanımı hem de geleceğe yatırım açısından Ryzen öneririm hiç bir oyunda kasma, takılma görmedim ve çok memnunum. Öneririm

Oyunların kullanımından bahsediyorum çok çekirdek kullanan ve tek çekirdek kullanan oyunlar.
İyi de iki işlemci de 4/4 çekirdek sayısına sahip Ryzen sana nasıl daha fazla çoklu çekirdek performansı sağlayacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı