i3 8100 yerine işlemci önerisi

QronTeZ

Femtopat
Herkese merhaba, öncelikle arkadaşımın işlemcisi biraz kötü maddi olarak da çok bir bütçesi yok. Anakartı ASUS Prime H310M-K işlemcisi i3 8100. Ben Intel Core i5-9600KF düşündüm değişim için fakat birkaç yerde OC olmuyor diye yazılar gördüm. Sizce alınır mı? Performansını nasıl etkiler bilgisayarın? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1650 ekran kartı

Yani işlemci en alt hızda mı çalışır?
OC yapmazsanız normal hızlarında çalışır işlemci. OC yaparsanız daha yüksek performans alabilirsiniz ama soğutma masrafınız çıkar. İyi bir soğutucu olmadan OC yapmak sağlıklı olmaz zaten.

OC için zaten H serisi değil Z serisi anakarta ihtiyaç var. Yani OC yapamazsınız o anakartla ve o yüzden bence K serisi işlemci gereksiz olur. Ki 1650 için 9400F rahat yetecektir.

OC yapmazsanız normal hızlarında çalışır işlemci. OC yaparsanız daha yüksek performans alabilirsiniz ama soğutma masrafınız çıkar. İyi bir soğutucu olmadan OC yapmak sağlıklı olmaz zaten.

OC için zaten H serisi değil Z serisi anakarta ihtiyaç var. Yani OC yapamazsınız o anakartla ve o yüzden bence K serisi işlemci gereksiz olur. Ki 1650 için 9400F rahat yetecektir.
tamamdır teşekkür ederim

tamamdır teşekkür ederim
Performans artışı nasıl olur 9400F ile daha iyi olur mu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı