i3 9. nesil ve MSI MAG Z390 Tomahawk uyumu

CJ Dikkat

Hectopat
i3 9. nesil işlemci ile RX 580 takacağım. Anakart ve işlemci ile ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşamazsın uyumlular fakat i3 bir işlemciye neden Z serisi bir anakart alıyorsun onu anlamadım, daha sonra K ekli i5 veya i7 mi alacaksın?

Aynen öyle bütçeme göre daha ileri ki zamanlarda i5'e sonra da i7'ye geçmeyi planladığım için böyle sordum.

Demek istediğim sen i3'den i5'e, i7'ye geçmek istediğinde büyük ihtimalle yeni nesil Intel işlemciler çıkmış olur ve maalesef anakartın desteklemez.

AMD'nin yaptığı işi cidden takdir ettim. Eylül 2016'dan beri soket değişmedi ve bu yıl da değişmeyecek adamlar.

Demem o ki ilerde yükseltme yapmayı düşünüyorsan AMD alman daha mantıklı olabilir.

Doğru diyorsun bende en başta AMD işlemcilere hayrandım fakat Intel benim açımdan daha iyi geliyor. Telefonda iPhone işlemcide Intel kanka

O zaman ikinci el kör topal çalışan H310M bir anakart falan alıp yeni nesil geldiğinde Z490'a geç diye bir öneride bulunayım son olarak

Sağ ol ama ben yine de bekleyip Intel'in ne yapacağını bakayım o zaman ona göre bir sistem toplarım.

Ben şimdi biraz araştırdım da 10. nesil işlemciler geliyor anakart üreticileri 10. nesil yeni anakart üretir 9. nesile dokunmazlar diye düşünüyorum. Benim zaten alacağım maksimum işlemci i7-9700K, i9'a para yetmez yani beni etkiliyeceğini çok düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…