i3 9100 Sistem oyunda donuyor

İşletim sistemi
Windows 10

Tefikorhn

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba PC toplayalı 1 yıl oldu ekran kartına da 4ay oldu valorant ve pubg gibi oyunlarda 1 saat geçirdikten sonra ekran donuyor ama PC çalışıyor reset atınca PC anca kendine geliyor bu sorun 2 aydır böyle kafayı yiyeceğim yardım edin ekran kartını garantiye gönderdim sorun mu var diye garanti termal Macun sürmüş ve hava borularını değiştirmiş bir sorun yok dediler ve sorun hala devam etmekte lütfen yardımcı olun sistem gereksinimleri aşağıda yazıyor

İşlemci= i3 9100
İşlemci soğutucu= Snowman X6
Ekran kartı= msi rx580 armor
Ram= 8gb 3600mhz
SSD= SanDisk 240 GB
HDD= WD 1 TB
Anakart Asus z390-m plus
PSU= xıgmatek xcp-A600 / 600w ! PSU baya eski 4 yıl var ...

PSU yetersiz gelince ekran kilitlenebiliyor bazen yetersiz değil sizinki ama belki sorunu vardır. Tahminim ekran kartından dolayı. Eğer farklı bir ekran kartı bulabilirseniz onunla deneyin.

en kolayı format çekin ben öyle yapıyorum ve işe yarıyor

PSU yetersiz gelince ekran kilitlenebiliyor bazen yetersiz değil sizinki ama belki sorunu vardır. Tahminim ekran kartından dolayı. Eğer farklı bir ekran kartı bulabilirseniz onunla deneyin.

Elimde şu an ASUS R7 240 2 GB ekran kartı var ama bu kart anakart dan besleniyor bu kartal Valorant'ta 130 FPS alıyorum sorun olmuyor ama RX 580 de kitleniyor garantiden yeni geldi ekran kartı.
Bilgisayar açıldıktan sonra Radeon programında WattMan bildirimi gözüküyor mu?
Evet geliyor knk o sorun

Elimde şu an ASUS R7 240 2 GB ekran kartı var ama bu kart anakart dan besleniyor bu kartal Valorant'ta 130 FPS alıyorum sorun olmuyor ama RX 580 de kitleniyor garantiden yeni geldi ekran kartı.

Evet geliyor knk o sorun
O zaman büyük ihtimalle WattMan hatası alıyorsunuz. Bu hatanın net bir çözümü olmadığı gibi hangi sorundan kaynaklandığını da bulmak oldukça zordur. Donanımsal veya yazılımsal açıdan kaynaklanabilir bu hata. Donanımsal olarak güç kaynağı arızası veya yetersiz gelmesi ki kullandığınız güç kaynağı modeline baya eski 4 yıl var diye belirtmişsiniz. Ekran kartı arızası olabilir. Yazılımsal açıdan ise AMD sürücüsü sebep oluyor olabilir. Bu yazdıklarım genel olup başka bir sorundan dolayı da bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Bu hatanın birçok çözüm yöntemi mevcuttur. Hangisi çözüm olursa artık. Ekran kartı için sürücü değişikliği, Frekans Mhz ve güç limiti ayarlarını düşürmek veya değiştirmek, undervolt yapmak gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bence tekrar gönderin garantiye bu olmamış diye genelde ikinci kez gönderince daha fazla önemsiyorlar. Sorununuz WattMan hatası olabilir sorunu söyleyin biraz da sert konuşun hallederler.
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…