i3-9100F ASUS RX 580 4 GB sistem yükseltmeye değer mi?

Hardliner181

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Asus RX 580 4 GB CPU: İntel i3-9100f MB: Asus Prime H310M-K 2666mhz RAM: Crucial Ballistix 8 GB Bellek Storage: 1) Toshiba OCZ 240 GB, WD BLUE 1 TB PSU: Rampgae RMP-500-80P 500W
Meslek
Öğrenci
Elimde i3-9100F işlemcim, ASUS RX 580 4 GB ekran kartım, ASUS H310M-K ana kartım var. Artık bilgisayarın güncellenme vaktinin geldiğini düşünüyorum. Sizce bu sistem güncellemeye değer mi yoksa direkt başka kasa alsam mantıklı mı olur? Çünkü şu anlık bilgisayarımdan memnunum, sadece artık işlemci yetmiyor. Onun dışında bilgisayarımdan memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
i9 9900K gibi üst seviye işlemci alman bayağı fark ettirir. Ama mesele şu ki yenileyerek üst nesil sistem alman daha karlı olur. Çünkü çok pahalı ve çoğu yerde satılmıyor artık. Anakart ve işlemciyi satıp yenisini alabilirsin.

Bilgisayarlar daha toplanırken eskiyor maalesef, şu anda DDR5'e geçmeyi düşünüyorsanız AMD AM5 soket ile geçmenizi tavsiye ederim ama fiyatları tuzlu, Intel aynı Intel 2 nesilde bir soket değiştiriyor 14. nesilde yine soket değiştirecek. Kendime 10105F'i toplarken yine soket değiştirmişti. Yok bana ucuz olsun fazla para harcamayayım diyorsanız A520+Ryzen 5 5600(para çıkışmazsa 5500) bir süre daha götürecektir.

Bütçeniz ne kadar? Sistemi komple satıp, bütçenize ekleyip RX 6600 sistem alabilirsiniz.

Bütçem 15k. Bu fiyata tabii ki kasa alınır fakat hepsini güncellemeye aktarmak istemiyorum. Zorunda kalırsam kasa almayı, bütçenin birazını ekipmana ayırmayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…