i3 9100F - GT1030 sistem için 5.000 TL yükseltme önerisi

Katılım
9 Mayıs 2015
Mesajlar
1.887
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İhracat departmanı
Sistemim şu şekilde:

Intel i3 9100F işlemci
GT 1030 ekran kartı
16 GB DDR4 RAM
MSI 1080P 180 Hz monitor
240GB M.2 SSD

Ne oynuyorum, amaç ne sorusuna gelirsek; Online Battlefield 1 en sevdiğim 64 kişilik serverlarda sıkıntı çıksın istemiyorum. Bunun haricinde FM, bu sistem bile yeterli FM için.

Toplam en fazla 5.000 TL bütçe ayırırım.
 
Yükseltme olarak ekran kartını seçerdim ben. İşlemcine uygun 1000 seriside olsa bir ekran kartı alırdım. Onun harici SSD almakta mantılı çünkü 240 GB SSD yetmez günümüzde. Ben olsam ekra kartı değişirdim.
 
Ben olsam idarelik bir ekran kartı alırdım örneğin 1050 Ti, RX470 gibi. Sonrasında işlemciyi elden çıkarıp i5 veya i7'ye geçip ileridede RX 6600 alınabilir.
Direkt olarak iyi bir kart almak sisteme darboğaz yapıcaktır.
 
i3 9100F Battlefield 1'de sorun çıkartır mı?
Sanmam, dediğim gibi sizdeki kartı 1000 civarına çıkarıp 2500 civarına kart bakın. Bunu yaptığınızda sistem isteğinize uygun olur. Yüksek FPS değerleri istiyorsanız güçlü bir karta güçlü bir işlemci lazım ve sizdeki anakarta gücüne nazaran çok pahalı işlemciler satılıyor.
Önce bir ekran kartı alın sonra yine yükseltmek isterserseniz anakart ve işlemciyi satıp AMD'ye geçmeniz en mantıklısı.
 

Teşekkürler, kart olarak ikinci elde GTX 1650 Super, Ti veya 1660 falan düşünüyorum ama 250 Watt OEM bir güç kaynağı var, bunu da değiştirmem gerekir.
 
Teşekkürler, kart olarak ikinci elde GTX 1650 Super, Ti veya 1660 falan düşünüyorum ama 250 Watt OEM bir güç kaynağı var, bunu da değiştirmem gerekir.
Kesinlikle değiştirmeniz gerek en az 500W kaliteli bir psu alın. Ekran kartında 1650 Super üstüne çıkmak darboğaz başlatır. 2.el işe uğraşmam derseniz;
 

PSU'da ikinci ele bulaşmamak lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…