i3 9100F GTX 1650 sistem için anakart ve işlemci tavsiyesi

buraklothbrok

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : PRIME B550M-K
CPU : R5-5600
GPU : GTX 1650
PSU : 450W
RAM : Gskill 2x8GB 3000MHz
Selamlar, 4 yıl önce aldığım sistem artık yavaşlamaya başladı ekleme yapmak istiyorum.
Güncel sistem;
  • i3 9100F.
  • H310M-R 2.0
  • GTX 1650.
  • 2x8 RAM

İşlemci yükseltmek istemiştim ama anakart sadece Intel destekliyormuş, anakartı da değiştirmek istedim tavsiyeniz lazım.

Düşündüğüm işlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: ASUS Prime B550M-K.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart için MSI B650M-B tercih edebilirsin. İşlemci için AMD Ryzen 7500F mantıklı olacaktır.

Söylediğim parçalar ileride ekran kartını yükseltirsen işine yarar. 7500F, 4070 Ti Super ile bile kullanılıyor.

Dediğini yaparsa Ram'de değiştirmesi gerekecek. Bu kadar bütçesi varsa mantıklı fakat bütçe kısıtlı ise AM4 daha mantıklı olacaktır.

Dediğini yaparsa Ram'de değiştirmesi gerekecek. Bu kadar bütçesi varsa mantıklı fakat bütçe kısıtlı ise AM4 daha mantıklı olacaktır.
2 soket daha 8 GB eklemeyi düşünüyorum.

Bu işlemci darboğaz yapar mı 1650 ile

2 soket daha 8 GB eklemeyi düşünüyorum.

Bu işlemci darboğaz yapar mı 1650 ile
Eklemek değil elinizdekiler arkadaşın yazdığı sistem ile uyumsuz. DDR5 ram almanız elinizdekileri de satmanız gerekecek. Arkadaşın dediği çok yüksek bir sistem bütçeniz varsa tabii alınır fakat tam bütçe söyleyin ona göre yükseltme önerelim.

Hocam bütçem gerektiği kadar var ama bu yaştan sonra para yığmak saçma olur diye düşüyorum. Memnundum sistemimden ancak geç çalışmaya başladı, hafif güclendirme yeterli. Max 10klık bir geliştirme yapmaktan yanayım.

Ekran kartınız baya kötü. Ben olsam ikinci elden RX6600 yanına sıfır 5600 + B450 veya 550 çeker güzelce oynardım. DDR5 geçmeye de bütçeniz yetebilir belki fakat ekran kartınız çok zayıf. İleride yükseltirim 4060 4070 alırım gibi bir düşünceniz varsa mantıklı olabilir.

Sağolasın.

@TacsizKralTR hocam, yazdıgım işlemci ve anakart geldi. R5 5600 için BIOS güncellemesi okumuştum son sürümü nasıl kuracağım. Güncel sürümüm.
BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends ınc. 2208, 9.07.2021

Son düzenleme:

Bende bios flash özelliği olduğu için hiç o şekilde atmayı denemedim. Eğer varsa o şekilde atabilirsiniz diğer türlü Youtube'den video izleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…