i3 9100F + GTX 1650 Super Düşük FPS Sorunu

ignore18

Centipat
Sistemi yaklaşık 4-5 gün önce satın aldım. FPS Ultra ayarlarda DotA2'de 70-80 arası, CS-GO'da ise 100-140 arası gidip geliyor. Fightlarda ve çatışma esnasında daha da düşüyor. Bu sizce normal mi?

Sistem özellikleri:
  • Intel Core i3 9100F 3.6GHz 1151P
  • BIOSTAR H310MHP 1151P
  • INNO3D GTX 1650 Super Twin X2 OC
  • Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz DDR4 CL16
  • Crucial BX500 240GB 540/500MBs 2.5” SSD

Heralde sistemi Game garaj üzerinden satın aldın. Bende de aynı sistem var Game garajdan almıştım. Açıkçası ben LOL CS:GO R6 gibi oyunları drop yemeden yüksek FPS'lerde oynuyorum. Ekran kartı sürücülerin güncel mi? NVIDIA denetim masasına girip görüntü ayarlarını performansa çekebilirsin. Ani droplar genelde RAM kullanımı aşıldığında meydana geliri RAM yüksletmesi yapabilirsin. Açıkçası ben yapmayı düşünüyorum. Ama elindeki sistem fiyat olarak en iyisi ve sistem olarak da gayet başarılı.

CS:GO oynarken yaklaşık 12 GB RAM kullanımı mevcut bende büyük ihtimal o nedenle FPS düşüyor olabilir. Onun dışında sorun yaratacak başka bir şey yok gibi.

Heralde sistemi Game garaj üzerinden satın aldın. Bende de aynı sistem var Game garajdan almıştım. Açıkçası ben LOL CS:GO R6 gibi oyunları drop yemeden yüksek FPS'lerde oynuyorum. Ekran kartı sürücülerin güncel mi? NVIDIA denetim masasına girip görüntü ayarlarını performansa çekebilirsin. Ani droplar genelde RAM kullanımı aşıldığında meydana geliri RAM yüksletmesi yapabilirsin. Açıkçası ben yapmayı düşünüyorum. Ama elindeki sistem fiyat olarak en iyisi ve sistem olarak da gayet başarılı.
Evet dediğiniz gibi GameGaraj üzerinden aldım ve işletim sistemini kurup ekran kartı yazılımını yükledikten hemen sonra Steam'ı indirdim. Sürücüyü yeni yükledim zaten görüntü ayarlarını da performansa almıştım hala öyle duruyor. Grafik ayarlarını en yüksekten en düşüğe alınca da neredeyse hiçbir fps farkı olmuyor. DotA2'de 60-70-80 arası geziyorum. Acaba yanlış yaptığım veya yapmam gereken başka bir şey var mıydı? Sıkıntım donanımsal mı diye düşünmekten çıldıracağım.
CS:GO oynarken yaklaşık 12 GB RAM kullanımı mevcut bende büyük ihtimal o nedenle FPS düşüyor olabilir. Onun dışında sorun yaratacak başka bir şey yok gibi.
12 GB fazla değil mi hocam? 5 GB civarı gözüküyor bende oyundayken.

Son düzenleme:
Evet dediğiniz gibi gamegaraj üzerinden aldım ve işletim sistemini kurup ekran kartı yazılımını yükledikten hemen sonra Steam'ı indirdim. Sürücüyü yeni yükledim zaten görüntü ayarlarını da performansa almıştım hala öyle duruyor. Grafik ayarlarını en yüksekten en düşüğe alınca da neredeyse hiçbir FPS farkı olmuyor. DotA2'de 60-70-80 arası geziyorum. Acaba yanlış yaptığım veya yapmam gereken başka bir şey var mıydı? Sıkıntım donanımsal mı diye düşünmekten çıldıracağım.

12 GB fazla değil mi hocam? 5 GB civarı gözüküyor bende oyundayken.

Öncelikle donanımsal herhangib bir zayıflık veya başka bir durum söz konusu değil. Ben Rainbow six gibi bir oyunu Ultra ayarlarda bu sistemle 120-130 FPS oynamaktayım. Eğer sürücüyü NVIDIA sitesinden yüklediysen NVIDIA otomatik olarak GeForce exprience diye bir uygulamasını yüklüyor. Bu uygulama C diskinde tespit ettiği oyunları otomatik olarak kendince optimize ediyor ve genelde bu da FPS düşüklüğüne sebebiyet vermekte. Diğer bir yolda Xbox Game Dvr'ı kapamanı öneririm. Odaklanma yardımınıda kapatmanı tavsiye ederim. Ama sistemin güncel oyun sektörüne göre gayet güçlü bir sistem rahat olabilirsin.

Öncelikle donanımsal herhangib bir zayıflık veya başka bir durum söz konusu değil. Ben Rainbow six gibi bir oyunu Ultra ayarlarda bu sistemle 120-130 FPS oynamaktayım. Eğer sürücüyü NVIDIA sitesinden yüklediysen NVIDIA otomatik olarak GeForce exprience diye bir uygulamasını yüklüyor. Bu uygulama C diskinde tespit ettiği oyunları otomatik olarak kendince optimize ediyor ve genelde bu da FPS düşüklüğüne sebebiyet vermekte. Diğer bir yolda Xbox Game Dvr'ı kapamanı öneririm. Odaklanma yardımınıda kapatmanı tavsiye ederim. Ama sistemin güncel oyun sektörüne göre gayet güçlü bir sistem rahat olabilirsin.
Teşekkür ederim hocam. Önerilerinizi deneyeceğim. Umarım söylediğiniz gibidir :)

Sistemi yaklaşık 4-5 gün önce satın aldım. FPS Ultra ayarlarda DotA2'de 70-80 arası, CS:GO'da ise 100-140 arası gidip geliyor. Fightlarda ve çatışma esnasında daha da düşüyor. Bu sizce normal mi?

Sistem özellikleri:
  • Intel Core i3 9100F 3.6GHz 1151P.
  • BIOSTAR H310MHP 1151P.
  • INNO3D GTX 1650 Super Twin X2 OC.
  • Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz DDR4 CL16.
  • Crucial BX500 240GB 540/500MBs 2.5” SSD.

Aynı işlemci ve ekran kartı bende de var sorun ne bulabildin mi?

Aynı işlemci ve ekran kartı bende de var sorun ne bulabildin mi?
Bazı oyunlarda (Özellikle DOTA 2) ekran kartı kullanımı olması gerekenden düşük kalıyordu. Bu da FPS'yi dişürüyordu. RAM'i 8x8 çift slot yapınca sorunun büyük bi kısmı halloldu. En kısa zamanda işlemciyi de değiştirmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı