i3 9100F ile GTX 1650S darboğaz yapar mı?

Tamam i3 9100F işlemci yerine Ryzen tabanlı bir sistem alsa daha iyi olacaktır elbette buna bende katılıyorum. Fakat GTX 1650 Super ekran kartı ile de bu işlemci aşırı bir darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Ben i3 9100F işlemci ile RX 590 ekran kartını kullanıyorum. Oyundan oyuna göre işlemci kullanımı değişkenlik gösterebiliyor. %90 olduğu da oluyor. Ama darboğaza bağlı olarak FPS drop olmuyor. Yani işlemci görevini görüyor. Ha bu demek değildir ki illa İntel alsın. En başta da belirttiğim gibi Ryzen tabanlı bir sistem alsa hem daha performanslı olur hem de ileriye dönük olur. Fakat burada da bütçe durumu devreye giriyor.

Darboğaz yapabilir ancak bu senin oyun deneyimini ne kadar etkiler ona bakmak lazım. Benim şu an kullandığım Ryzen 5 1600 AE işlemcim 5700XT ekran kartımla darboğaz oluyor. Ancak sistemi parça parça yükselttiğim ve oyunlarda Full ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabildiğim için bu darboğaz şimdilik beni rahatsız etmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı