Çözüldü i3 9100F işlemci 100 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shadee

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bugün bilgisayarıma CS 2 indirdim oyunda FPS 35 40 olarak gözüküyordu güven vermedi bende MSI Afterburner'ı indirdim oradan FPS GPU CPU ile iligli olan yerleri açtım oyuna girdim bir şey dikkatimi çekti işlemcim 99 100 derece arasında gidip geliyordu. Biraz baktım normal değilmiş oyunu kapattım. Hem ekran kartının hem de işlemcinin fanı fazla tozlu nasıl sileceğim bilmiyorum zarar vermek de istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim.
Intel i3 9100F.
RX550 (ASUS Phoenix 2 GB)
8 GB RAM.
H310M DS2 2.0 anakart.
Ek olarak da kasamın dışı eski acaba bir etkisi var mı bilmiyorum.

Çözüm
İşlemcini fanını temizledim ve sıcaklık normal değerlere indi cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sisteminizin ekran kartına göre biraz güçsüz kardeşim işlemci macunu kurumustur iyice bence ilk işiniz macun yenilemek sonra da kapaklarını açık bırakmak olur kasaniz çelik ise kesin açık bırakın ama yine de bu sistemde CS:GO 2 kaşar.

Kasanızın iç ve dış görüntülerini atarsanız sorunu anlayabiliriz.

İlk dediğinizi anlamadım ama galiba ekran kartım sistemime göre güçsüz ve haklsınız. Macun da yüksek ihtimalle dediğiniz gibi kurudu yeniden yapmam gerekli kasada dediğiniz gibi çelik ama evde küçük çocuk var evdekiler açma diyor fanlar ile ilgili bir tavsiyeniz var mıdır acaba fazla tozlular nasıl temizlerim bilmiyorum kırmak veya zarar vermek istemiyorum.

Herhangi bir internet cafe gidip hava tutun kara düzendir bu
İşlemci için kule tipi takarsanız içerideki hava sirkülasyonu ekran kartına etki edecektir genelde işlemci fanları alın baskılı olduğu için ekran kartına o sıcaklık gidiyor. Bı nebze fayda sağlar.

Kasanızın iç ve dış görüntülerini atarsanız sorunu anlayabiliriz.

Kasayı yan yatırmadan dik bir şekilde attım çalışır vaziyette attığım için çok net çıkmadı kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• 20240607_133540_mfnr.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 27
  • 20240607_133435_mfnr.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 21
Kasa mesh bir yapıda değil. Bu sıcaklık artışı için bir etken. Malum yaz da geldi.
En son ne zaman macununu yenilediniz?

Şöyle söyleyeyim ben kasayı alalı 1yıl geçiyor ve 2. El kasa bende bu işlerden anlamadığım için hiç ellemedim ve PC de uzaktan geldiği için (samsun Tekirdağ arası) sanırsam gelirkende yoktu.

Kasayı yan yatırmadan dik bir şekilde attım çalışır vaziyette attığım için çok net çıkmadı kusura bakmayın.

Kardeşim çelik kasa kapağını çıkar macunu değiştir tozlanirsa tozlansin bir şey olmaz zaten o performans sıcaklığında içerisi zaten tozlanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…