i3 9100F işlemci kullanımı

aliatg06

Hectopat
Merhaba, 2 ay önce Vatan Bilgisayar'dan OEM sistem almıştım. i3-9100F işlemci ve RX 580 ekran kartı kullanıyorum (ASUS Dual)
İşlemci kullanımım oyunlarda çok dengesiz örneğin Forza Horizon 4 oyununda işlemci kullanımı %50 ila 100 arasında sürekli değişiyor FPS düşmesi oluyor.
Aynı işlemci ve ekran kartı arkadaşımda da var ama onda aynı oyunda aynı ayarlarda işlemci kullanımı %70'i geçmiyormuş. Bu konu hakkında Vatan Bilgisayar'a gidip sorunumu belirttim ve anakartımdan dolayı olduğunu belirtti. Anakartım ASUS H310M-K r2.0
Eğer anakarttan dolayı değilse ne yapmamı önerirsiniz?
(Ayrıca gpu kullanımı da %1 ile %100 arası sürekli değişiyor tahminen işlemciden dolayı)

Evet hepsini tek tek son sürüme güncelledim ayrıca chipset driverının farklı sürümlerini de denedim hiçbiri çözüm olmadı.

Ekran kartı sürücüsü çok önemli bu konuda Forza asla darboğaz a gelen bir oyun değil az bir şey olsun direk FPS allak bullak oluyor yani . Windows a ait tüm güncellemeleri yap ve bir yerden forzafix2.0 exe bul onunla oyunda arkaplanda explorer.exe yi kapatıp oynayabilirsiniz . Bunlarda olmuyorlar termal macun belki belki kasa çok ısınıyor ona bak bi temizle istersen. Tabiki de virüs etkisi olabilir bilgisayarınızı taramanızı öneririm. Bu konuda zen antivirüs kullana bilirsiniz deneme sürümü yardımcı olur. Arkaplanda çalışan uygulamalı forza sevmez msi afterburner açıksa mümkünse kapat sonra ne oluyor bakalım istersen sonuçlardan haberdar et.

Ki
Ve hiçbir anakart performansa etki etmez sadece soğumaya etki eder Vatan'da çalışan arkadaşı kınıyorum.

Ekran kartı sürücüsünü 7 8 kere değiştirdim Windows onaylı sürücüleri yükledim hiçbirinde değişmedi maalesef forzafix2.0 deneyeceğim ayrıca oyundayken işlemciyi kullanan bir şey yok sadece Forza %80 civarı kullanıyor termal macunlar yeni ısınma sorunum yok Norton 360 ile taradım virüs bulamadı.
Yani temiz bir format önerim olur senin için.
Formatı da denedim maalesef etki etmedi. İşlemciden kaynaklı donanımsal bir sorun olabilir belki

Bende sizinle aynı sistemi kullanıyorum. Mutlaka donanımların birinde sıkıntı olabilir. Güncel driver kurmayı dene. GameDVR kapat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…