i3-9100F neden kötüleniyor?

Sadece şurada buldum. i3 10100 baya iyiye benziyor.

Belki ben yanlışım ama 9100f işlemciyle 9400f işlemcinin soketleri LGA1151 değil mi? Neden yükseltme yapılamıyor ve ölü soket deniyor?

Belki ben yanlışım ama 9100f işlemciyle 9400f işlemcinin soketleri LGA1151 değil mi? Neden yükseltme yapılamıyor ve ölü soket deniyor?
Evet doğrusunuz. i3 9100F'den i5 9400F'ye geçtiniz diyelim, bunda bir sorun yok. Eğer sonra onu da değiştirmek isterseniz mecburen anakartta değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Masraf üstüne masraf.

@qweqweee i3-10100 değil, i3-10100F çok iyi olacak. O henüz piyasada değil.

Ben zaten 1600AF'nin abartıldığını düşünüyorum kullanan biri olarak ama ben 5600'e geçeceğim ve 4c/4t 14nm yerine 6c/12t 12nm bir işlemci. Bir de benim 800TL'ye almış olmam var. Başka bir şey demek istemiyorum.

Hocam belki sana yükleniyorum ama 9900k da LGA1151 soket kullanıyor. Ben neden anakartı değiştirmek zorunda kalıyorum. Bilmişliğimden değil bilmediğimden soruyorum bu arada.

Hocam belki sana yükleniyorum ama 9900k da LGA1151 soket kullanıyor. Ben neden anakartı değiştirmek zorunda kalıyorum. Bilmişliğimden değil bilmediğimden soruyorum bu arada.
Yok yok yüklenmiyorsunuz.

Şöyle açıklayayım, İntel'in düşük bütçeli ürünlerinde H ve B serisi anakartlar kullanılırken, i9 serisinde Z serisi anakartlar kullanılır. Yani i9-9900K gibi bir işlemciye H veya B serisi anakart takarsan hem o işlemci hem o anakart çok ısınır. Neden? Burada da mosfet soğutmalar devreye giriyor.

Yani anlayacağın konu çok uzun ama şunu söyleyebilirim ki, her türlü anakart değiştirmen gerek.

Bir zahmet aynı nesilde de aynı soketi kullansınlar Nesil değiştikçe soketi de değiştiriyor çünkü İntel efendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…