i3 9100F RX 5700XT için yeterli midir?

cpuman

Centipat
Arkadaşlar merhaba,

GTX260'dan beri PC toplamıyordum ve yıllardır Xbox oyun konsoluna yatırım yapıp durdum. Konsolu aldıktan sonra bir seneye kalmaz yeni çıkan oyunu 900P, 720P gibi ayarlarda 30 FPS ve droplar ile oynamaktan sıkıldım.

Bulunduğumuz yılda araştırdığım kadarı ile Intel ve AMD soket değişikliklerine gidecekler miş. Bende gözüme GPU olarak Gigabyte RX 5700XT blower modelini kestirdim.

Amacım zaten değişecek olan soket yapısı için yüksek ücretli bir işlemci ve anakart tercihi yapmak istemiyorum. Alacağım ekran kartı modeli için sizce i3 9100F modeli bottleneck yapar mı? Kullanan var mıdır? i5 9400F alabilirim ama gerek yoksa bu sokete böyle bir yatırım yapmak istemiyorum. Single Core olarak aralarında i5 ile bir fark yok sanırım.

Bu sorunun cevabı mümkünse ekran kartını şöyle al, bütçen ne kadar, işlemciyi Ryzen 3 serisi al gibi değil de, bana bu ekran kartı ile maksimum performansı bottleneck yapmadan oynatacak 1151 ve AM4 soketine fazla para harcatmasın mantığında yaklaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde AOC'nin 1080P 75HZ 24" konsol için kullandığım bir monitör mevcut. Yine bunu kullanmayı düşünüyorum. Intel için kesinlikle bu marka olmalı diye tabikide demiyorum. Oyun için kullanacağım. Yani çoklu çekirdek gereksinimi duyabileceğim herhangi bir iş istasyonu bilgisayarı olmayacak. Yapacağım maksimum masaüstü işlemi sanırım NETFLIX olacaktır.

1080P oyun deneyimi için i3 9100f darboğaz yaratır diyorsunuz sanırım ?

GPU olarak GTX 1660TI olarak yola çıkmıştım açıkçası. Sonra bir iki sene sonra monitör için 2K veya 4K'ya geçebilirim mantığıyla bu kartı seçtim. İki sene sonra tekrardan GPU değişmek istemiyorum açıkçası. En az bir dört sene ultra, high gibi götürebilirse bana yeterlidir. İşlemciler için soketlerde neredeyse değişecek sayılır. Takdir edersiniz ki işlemciyi artırmak demek anakart frekans hızlarını vs. etkiliyor. Bu sayede onun içinde bütçe artacaktır. Konsolları ele alarak yaklaştım ben konuya biraz. Dönemin en yeni GPU mimarileri ile çıkıp işlemciden oldukça kısarak piyasaya adım atıyorlar. Bunu PC de gerçekleştirebilir miyim diye düşünüyordum. i3 9100F olmuyorsa sanırım en kötü i5 9400F'e yönelmem gerekecek.

4:4'ün sıkıntısını çekmemek için en azından Intel tarafında 9400F almanızı öneririm. 1000TL'e makul bir Intel işlemci. 9350K yerine bile tercih edilebilir diye düşünüyorum ki zaten aralarında 250TL civarı fark var.

NOT: Eğer bir tık bütçe artırır ve kafam rahat olsun derseniz zaten direk R5 3600 almanızı öneririm. B450 bir anakart ile tertemiz 1080P performansı alırsınız işlemci ile. İleride 2K-4K farketmez rahat rahat 3-4 yıl götürür.

9350K'ya bir bakacağım. Teşekkürler öneri için.

4:4 olmasının oyunlarda herhangi bir sakıncası var mı? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yani o algoritma nasıl ilerliyor. Oyun içerisinde veri GPU ya tek çekirdek üzerinden gitmiyor mu ? Ben tek çekirdek performansı önemli diye gündeme almıştım çünkü.

Tek çekirdek tek başına bir halta yaramaz oyun çoklu çekirdek isterse tek çekirdek seni kurtarmaz. Yeni adam gibi optimize olmuş oyunların çoğu çoklu çekirdek istiyor. Örneğin BF bütün 4 çekirdeklileri haşat ediyor. 4/4 işlemcilerin hiçbirisi alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…