i3 9100F + RX 580 Sistem FPS Sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Bundan bir ay önce bir sistem topladım, sistem özellikleri;

* CPU > i3 9100F
* GPU > Sapphire RX580 4 GB Nitro+ / 2. El satın alındı.
*AKart> H310M PRO D Plus
* RAM> Corsair 8 GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHZ CL16
*Power> 500W FSP 85 Plus.
*SSD: > Adata SU650 240GB
Bu sistemi indirim olduğu zaman topladım sistemi çalıştırdım Windows kurulumunu yaptım fakat bazı sorunlarla karşılaştım.

İlk Sorunum Steam, Orgin, Google Chorme gibi yerlerden dosya indirme işlemi yaparken Disk kullanımı %100 oluyor ve sistem dehşet şekilde kasmalara yol açıyor.

Örnek Fotoğraf;

CrystalDiskMark 6 Sonuçları;

Crysis 3 Ultra Ayarlar;

Crysis 3 Düşük Ayarlar;

Daha önce Battlefiled 5 oyununda %100 GPU %50 CPU kullanımı ile 20 - 50 FPS arası değer alıyordum internetteki testlerde aynı donanım parçaları ile 70 80 FPS alan kişilerde var.

The Division 2oyununda da aynı durum geçerleri en düşük ayarlara alınca alabildiğim en yüksek FPS değeri 45 50 sağ sola döndüğüm vakit hemen düşüyor Ultra ayarlarda %100 GPU %60 CPU kullanımında aldığım FPS değeri aynı şekilde 40 ila 60 arası. Testlerde baktığım vakit RX 580 4 GB versiyonuda olsa 8 GB'de olsa yüksek FPS değerleri alıyor.

Başımdan şöyle bir olayda geçti, ekran kartını 2. El satın aldım fakat aldığımda 1150 MHz sabitti sanırım modlanmış BIOS atılmıştı ben orijinal BIOS attım eskisi gibi kurulumu yaptım. 1411 temel frekans hızına çıktı fakat arttırınca oyun kapanıyor.

Oyunlarda sağ veya sola döndüğüm vakit FPS'lerde düşüşler yaşıyorum.

Sürücüler güncel her şey kurulu sistemde, Windows güncel son olarak FurMark testini de buraya atayım.

İşlemcide darboğaz olmuyor zaten testlere bakarak satın aldım param buna yetiyordu her şeyden kısarak satın aldım.

Ayın 1'inde inşallah ne eksikse onu alacağım Dual channel RAM yapsam sorun çözülür mü? Yoksa yeni bir SSD mi satın alayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah ah ah yine bir AMD ekran kartı problemi RAM'lerini Dual channel yap belki ondan kaynaklıdır problem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dual channel yapsan daha iyi olur senin ekran kartın AMD olduğu için çok fazla RAM tüketiyor bide sistem diski yoğun yük altındayken bende de biraz kasmalar başlıyor doğru düzgün ssd falan almak lazım bence

Şimdi şöyle ki SSD niz kronik sorunlu bir SSD. Bu yüzden %100 kullanıma ulaşıp kasma yapabilir. İade hakkınızı kullanıp SSD yi iade edin. Diğer soruna gelirsek BF 5 değerlerinde GPU ile CPU yerini karıştırdınız sanırım. BF serisi yüksek işlemci kullanan bir seri olduğundan büyük ihtimal CPU %100 kullanımda iken GPU darboğaza düşüp %60 çalıştığı için 20-40 FPS alıyorsunuz. Dual RAM ile çok alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sıkıntınız CPUnuzun BF 5 e göre güçsüz kalması (Crysiste besleyebiliyor fakat multiplayer oyunlarda CPU kullanımı daha fazladır.) ve SSD dinizin kronik sorunlu olması. Ayrıca RX serisi ikinci el ekran kartını asla almamalıydınız. Tahminime göre base clock düşürülmüş Mining çıkması bir kart satın aldınız. Sorunu bol olur. Şimdiden kolay gelsin.

Hocam sistem boştayken sen 67 derece mi alıyorsun
Hayır testteki değerler o
Hocam Selamün Aleyküm BF5 Testtindeki değerler Normal %100 GPU kullanımı % 60 70 CPU kullanımı darboğaz genelde yok, %100 GPU kullanımına ragmen verdiği FPS değeri 20 30 40

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
1.44'ten bakabilirsiniz.

SSD de sıkıntı var evet yarın parça alma şansım var fakat ne alsam bilemedim 1TB HDD almayı düşünüyorum. fakat ramda düşünüyorum hangisine öncelik vermeliyim?.

Bu arada RX 580 Ekran kartında bitcoint yapılmış bir dönem evet fakat orjinal bios attığımdan beri bir sorunla karşılaşmadım The Division ve BF5 - BF1 dışında BF1 oyununda tekişilik modda 70 ila 130FPS değerler alıyorum orta veya ultra ayarlarda. Çok oyunculu modda GPU Kullanımı Ultra olmasına ragmen %60 lara düşüyor sadece BF Serisi ve The Divsion serisinde bu başıma geldi fakat tek kişilik modda hiç bir sorun yok. benimde tek sıkıntı yaşadığım durum bu onun dışında oynadığım oyunlarda hiç bir sıkıntıya rastlamadım.

Crysis 3, GTA 5, Fifa 19 , star wars battlefront,lol gibi oyunlarda en ufak bir sorun yaşamadım ultra ayarlarda70 80 FPS üzeri verdi.

Crysis 3 > Ultra ayarlar ortalama 80 ( Örtüşme kapalı )
Fifa 19 > Ultra Ayarlar Ortalama 150FPS
star wars battlefront > Ultra ayarlar ortalama 80 - 150
GTA V Ultra Ayarlar ortalam > 60 - 90
shadow of tomb raider > ultra ayarlar 45 50 70 arası.
Metro 2033 > Ultra ayarlar 1. Bölüm 130FP 2. Bölüm 70 80 FPS ( Çevresel faktörler )

Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ( Zamanında bit coint yapıp yorulmuş olsada işlemcidede bir sorun olduğunu düşünmüyorum i3 olmasına ragmen test videolarında çünkü baktığım her videoda genelde işlemci besliyor sistemi, ama SSD ve Ram konusunda birşey diyemeyeceğim. BF1 Ultra ayarlarda 7GB ram kullanımı var, shadow of tomb raider >8GB yi zorluyor 3 adet şeyden dolayı sorun yaşadığımı düşünüyorum.

1. Sistem Belleği yetmiyor fazla. / Fifa lol gibi oyunlarda bir sorun yok ram konusunda /
2. Ekran Kartı Belleği yetmiyor.
3. SSD'deki kronik arıza.

Son düzenleme:
Değişimde SSD ye önem vermenizi tavsiye ediyorum. Dual RAM illaki fark oluşturacaktır fakat arızalı bir SSDnin verdiği zararı telafi edemez. HDD almak mantıklı değil SSDyi Adata servisine gönderip para iadenizi aldıktan sonra yeni bir SSD almak sisteminiz için daha iyi olacaktır. RAM konusunu sonraya bırakabilirsiniz. Mining ekran kartları ne kadar doğru çalışıyormuş gibi görünse de zamanla problem çıkartma şansı çok yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…