i3 9100F sistemde oyun sırasında CPU %99 kullanılıyor

SyFox

Femtopat
Daha fazla  
İşlemcim i3 9100F ekran kartım GTX 1650. CPU %99 kullanılıyor FPS'im ilk aldıgımdan çok daha düşük bazen drop yiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Termal macun mu sürmem gerekiyor. İşlemcimi mi güncellemem gerekiyor?

Assetto Corsa'da 68 derece %80 - 90 arası kullanım. Normal kullanımda 60 derece %20-30 arası kullanım. Valorant'ta 60derece %100 kullanım ve drop.
Sıcaklıklar gayet normal. Arka plandaki gereksiz uygulamaları kapatın. Görev yöneticisinden CPU'yu en çok kullanan uygulamaları ve hizmetleri tespit edin. Eğer kapalıysa yapacak pek bir şey kalmıyor. İşlemciyi yükseltmek gerek.

Sıcaklıklar gayet normal. Arka plandaki gereksiz uygulamaları kapatın. Görev Yöneticisi'nden CPU'yu en çok kullanan uygulamaları ve hizmetleri tespit edin. Eğer kapalıysa yapacak pek bir şey kalmıyor. İşlemciyi yükseltmek gerek.

Arkada bir tek Discord açık oluyor termal macuna gerek yok yani öyle mi?

Arkada bir tek Discord açık oluyor termal macuna gerek yok yani öyle mi?
Evet gerek yok. Eğer çok yüksek sıcaklıklara çıkıp frekans ile voltajı düşürseydi tam performans veremeyip darboğaz yapacaktı. İşlemciyi yükseltin veya benim de önerdiğim anakart ve işlemciyi güncelleyin. AM4'e geçebilirsiniz ekonomik olmasını isterseniz.

Sıcaklıklar gayet normal. Arka plandaki gereksiz uygulamaları kapatın. Görev Yöneticisi'nden CPU'yu en çok kullanan uygulamaları ve hizmetleri tespit edin. Eğer kapalıysa yapacak pek bir şey kalmıyor. İşlemciyi yükseltmek gerek.

i3 1300F iyi midir hocam.

Evet gerek yok. Eğer çok yüksek sıcaklıklara çıkıp frekans ile voltajı düşürseydi tam performans veremeyip darboğaz yapacaktı. İşlemciyi yükseltin veya benim de önerdiğim anakart ve işlemciyi güncelleyin. AM4'e geçebilirsiniz ekonomik olmasını isterseniz.

Anakart olarak böyle bir şey buldum çok ucuz iyi midir bu Asus WS C621E Sage LGA 3647 Soket Anakart

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı