i3 9100F ve Windows 10 uyumu

Oskijen

Hectopat
Selam arkadaşlar bayadır yoktum. Size çılgın bir soruyla geldim. Şimdi ben sistem topladım ama içine emin olmadigim bir işlemci koydum. Oynadığım tek oyun LOL olduğu için LOL performansından emin olduğum bir bilgisayar. Ultra ayarlarda 75 FPS'nin altına düşmüyor benim monitör de zaten 75 Hz. Ama Windows akıcılığına takılmamasına da çok önem veriyorum. Sizce bu sistem Windows 10 da bir yavaşlık yapar mı?
Anakart: MSI Mortar 365M (2666 MHz RAM)
Ekran kartı: MSI GT 1030.
İşlemci: i3 9100F.
RAM: Corsair 16 GB 3000 MHz.
Veri depolama: 240 GB SSD.
Bütçem yoktu ailem alacak o yüzden olabildiğince ucuz tutmaya çalıştım ama takılmasını da istemiyorum. O yüzden RAM'i 16 aldım zaten. Duruma göre işlemciyi iade edip i5 9400F almayı düşünüyorum çünkü. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
16GB RAM'in bu sistemde 8'e göre bir artısı olmaz. O kadar fark etmez yani.
Ryzen 3 2200g işlemcisini araştırın daha ucuz ve daha performanslı. Kendi ekran kartı da var.

Müsadenle başka insanların da fikrini almak istiyorum. Teşekkürler
9100F gayet iyi işlemci hatta yanına GT 1030 koyarak o işlemciye hakaret etmişsin bile diyebilirim
Bir sorun yaşamazsın. Bu arada inşallah RAM 2X8 GB şeklindedir. Çift kanal RAM kullanınca yüzde 10-15 performans farkı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…