i3-9100F'den i5 9400F geçilir mi?

Hocam şöyle düşünün. AMD daha tam olarak 5.nesil işlemcilerini sunmadı. Zaten sonra düzenledim. Bu nesilde soket değişmeyecek anakart desteklemeyecek dedim. AMD Ryzen 3 çıkarırsa önünde hala 1 nesil var. Hadi onu geçtim üstüne 3 tane farklı Ryzen varyasyonu var( R5, R7, R9).

Bence yükseltememekten daha iyidir.

Hocam bu sene AM5 soket gelmesi büyük olasılık fakat Intel'in soketi 1200 sokette kalacak diye düşünüyorum. B460 anakartlarda 11. nesil işlemciyi elbet destekleyecek. Biliyorsunuz ki B450 anakart serisi en başta 5000 serisi Ryzen'leri desteklemiyordu fakat BIOS Update ile hepsinin desteği açıldı.

Elindeki parçaları 900-1000 arası bir fiyata satıp 10400F H410 veya 10400F B460 almak daha mantıklı.
şu an okadar bütçem yok zowie 144 hz monitör zowie s2 divina mouse felan derken biraz ekıpmana harcadım gerekıyordu aslında 9600k alıp 1 2 sene idare etse tekrar degişme planım vardı ama o su an en fazla 300 400 tl ustune koyabılırım başka ekleme şansım yok
Geçilmez, anakart için de bütçe ayırıp i3 10100F modeline geçmenizi ömeriyorum.
aslında satılsa ryzen 5 3600 lü bişiler düşünüyordum ama hep ölü fiyattan alma derdindeler ve inanın ilanlara yazan bile yok 300 verıyım 500 verıyım gıbı saçma teklıf sunuyorlar ve ekıpma monıtor derken bu ay ıcınde baya acıldım ve darbogaz olayını sonradan kesfettım iş işten geçti en fazla bunun ustunde 9400f alacak kadar ekleme yapabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…