thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2022 #1 Merhaba, i3 Config'inde bilgisayar açılınca, root isteyen bir komudu nasıl çalıştırabilirim?
Çözüm 4 4 433815 15 Nisan 2022 thegears dedi: Bir bash dosyasını çalıştıracağım. Kod:Panoya kopyala sudo echo "performance" | sudo tee /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor sudo cpupower frequency-set -g performance. sudo preload Bilmiyorum şu anda arcolinux kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Bu dosyayı /lib/systemd/system/scaling_governor.servicee koy. Kod:Panoya kopyala [Unit] Description=Modifies CPU governor. [Service] Type=oneshot RemainAfterExit=yes ExecStart=echo "performance" | tee /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor ExecStart=cpupower frequency-set -g performance. ExecStart=preload [Install] WantedBy=graphical.target Koyduktan sonra bu komutu yaz ve yeniden başlat. systemctl enable scaling_governor.service
thegears dedi: Bir bash dosyasını çalıştıracağım. Kod:Panoya kopyala sudo echo "performance" | sudo tee /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor sudo cpupower frequency-set -g performance. sudo preload Bilmiyorum şu anda arcolinux kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Bu dosyayı /lib/systemd/system/scaling_governor.servicee koy. Kod:Panoya kopyala [Unit] Description=Modifies CPU governor. [Service] Type=oneshot RemainAfterExit=yes ExecStart=echo "performance" | tee /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor ExecStart=cpupower frequency-set -g performance. ExecStart=preload [Install] WantedBy=graphical.target Koyduktan sonra bu komutu yaz ve yeniden başlat. systemctl enable scaling_governor.service
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 15 Nisan 2022 #11 CPU'yu açılışta performance governer ile çalıştırmak için aşağıdaki değişken ya da TLP kullanılabilir. Kod:Panoya kopyala cpufreq.default_governor=performance Preload'ın böyle bir betiğe eklenmesinin, kullanım amacına bir artı katacağını sanmıyorum. Artı 0 Eksi
CPU'yu açılışta performance governer ile çalıştırmak için aşağıdaki değişken ya da TLP kullanılabilir. Kod:Panoya kopyala cpufreq.default_governor=performance Preload'ın böyle bir betiğe eklenmesinin, kullanım amacına bir artı katacağını sanmıyorum.
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2022 #12 OzgunP dedi: CPU'yu açılışta performance governer ile çalıştırmak için aşağıdaki değişken ya da TLP kullanılabilir. Kod:Panoya kopyala cpufreq.default_governor=performance Preload'ın böyle bir betiğe eklenmesinin, kullanım amacına bir artı katacağını sanmıyorum. Genişletmek için tıkla... Direkt böyle eklesem olur mu ? Artı 0 Eksi
OzgunP dedi: CPU'yu açılışta performance governer ile çalıştırmak için aşağıdaki değişken ya da TLP kullanılabilir. Kod:Panoya kopyala cpufreq.default_governor=performance Preload'ın böyle bir betiğe eklenmesinin, kullanım amacına bir artı katacağını sanmıyorum. Genişletmek için tıkla... Direkt böyle eklesem olur mu ?
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 15 Nisan 2022 #13 thegears dedi: Direkt böyle eklesem olur mu ? Genişletmek için tıkla... Grub varsayılan dosyasına ekleyeceksin değişkeni, sonra yapılandırma dosyasını güncelleyeceksin. Kernel parameters - ArchWiki Artı 0 Eksi
thegears dedi: Direkt böyle eklesem olur mu ? Genişletmek için tıkla... Grub varsayılan dosyasına ekleyeceksin değişkeni, sonra yapılandırma dosyasını güncelleyeceksin. Kernel parameters - ArchWiki
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2022 #14 OzgunP dedi: Grub varsayılan dosyasına ekleyeceksin değişkeni, sonra yapılandırma dosyasını güncelleyeceksin. Kernel parameters - ArchWiki Genişletmek için tıkla... /etc/default/grub 'tan mı bahsediyorsunuz ? Artı 0 Eksi
OzgunP dedi: Grub varsayılan dosyasına ekleyeceksin değişkeni, sonra yapılandırma dosyasını güncelleyeceksin. Kernel parameters - ArchWiki Genişletmek için tıkla... /etc/default/grub 'tan mı bahsediyorsunuz ?
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 15 Nisan 2022 #15 thegears dedi: /etc/default/grub 'tan mı bahsediyorsunuz ? Genişletmek için tıkla... Evet, sonra grub.cfg güncellenecek, nasılı bağlantıda mevcut. Artı 0 Eksi
thegears dedi: /etc/default/grub 'tan mı bahsediyorsunuz ? Genişletmek için tıkla... Evet, sonra grub.cfg güncellenecek, nasılı bağlantıda mevcut.
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2022 #16 OzgunP dedi: Evet, sonra grub.cfg güncellenecek, nasılı bağlantıda mevcut. Genişletmek için tıkla... Kod:Panoya kopyala /etc/default/grub: line 63: cpufreq.default_governor=performance: command not found Artı 0 Eksi
OzgunP dedi: Evet, sonra grub.cfg güncellenecek, nasılı bağlantıda mevcut. Genişletmek için tıkla... Kod:Panoya kopyala /etc/default/grub: line 63: cpufreq.default_governor=performance: command not found
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 15 Nisan 2022 #17 Kod:Panoya kopyala GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="değişen-buraya-eklenecek" Yukarıdaki satıra ve tırnak işaretleri arasına eklenecek. Artı 0 Eksi
Kod:Panoya kopyala GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="değişen-buraya-eklenecek" Yukarıdaki satıra ve tırnak işaretleri arasına eklenecek.
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2022 #18 OzgunP dedi: Kod:Panoya kopyala GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="değişen-buraya-eklenecek" Yukarıdaki satıra ve tırnak işaretleri arasına eklenecek. Genişletmek için tıkla... Aa! Ben direkt ekledim, anladım kusura bakmayın. Artı 0 Eksi
OzgunP dedi: Kod:Panoya kopyala GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="değişen-buraya-eklenecek" Yukarıdaki satıra ve tırnak işaretleri arasına eklenecek. Genişletmek için tıkla... Aa! Ben direkt ekledim, anladım kusura bakmayın.