i3 işlemcili laptopun işlemcisi i5 veya i7 ile değiştirilebilir mi?

ozz41

Femtopat
Daha fazla  
i3 işlemcili laptopumun işlemcisini i5 veya i7 ile değiştirebilir miyim?

HP G62, Intel i3 M70 2.40 MHz, Intel HD Graphics 1366x768 / Harici AMD Mobility Radeon 5000 AMD High Definition Audio Device 3 GB.

Olabilir eğer aynı laptopun i7'li bir versiyonu varsa. Yoksa BIOS kilidi olabilir anakartta. Bir de nedense ilk nesil mobil Core i serisi gömülü işlemci diye hatırlıyorum bilmiyorum doğru mu? Değilse sorun yaşamazsın sanırsam.

Genelde laptop işlemcileri lehimli olurlar. Yani hayır, değiştiremezsiniz.

Alakası bile yok hocam 3. nesil i7 3632qm kullanıyordum bayağı bayağı çıkıyordu işlemci laptoptan.

Olabilir eğer aynı laptopun i7'li bir versiyonu varsa. Yoksa BIOS kilidi olabilir anakartta. Bir de nedense ilk nesil mobil Core i serisi gömülü işlemci diye hatırlıyorum bilmiyorum doğru mu? Değilse sorun yaşamazsın sanırsam.

Alakası bile yok hocam 3. nesil i7 3632qm kullanıyordum bayağı bayağı çıkıyordu işlemci laptoptan.

Genelde dedim ama sen bilirsin.

Değiştirebilirsin, ancak yine birinci nesil i5 veya i7 ile

Son düzenleme:
Eski laptopumun hem ekran kartı hem işlemcisi çıkıyordu. Sizinkide çıkıyorsa ve anakart destekliyorsa eğer işlemci değişebilir. Masaüstü kasalar gibi düşün işte. Nasil ki onlarda islemci değişiyorsa burada da ayni sey geçerli diye biliyorum. Tabiki soket uyumu ve anakartin o islemciyi destekliyor olmasi lazim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı