i3 işlemciye HD6850 darboğaz yapar mı?

Bence FX 4100 tabanlı bir sistem yapman daha mantıklı. Şimdi i3 tabanlı bir sistemde ucuz bir anakart alman gerek, bazı ucuz anakartlarda ileride yapabilecek olduğun işlemci upgrade'leri için yetersiz olabiliyor. Ama bir M5A97 anakart alıp FX 4100 taksan ileride FX-8350 ile sistemini tam gaz güçlendirebilirsin. Ayrıca 4 çekirdek alıp işi garantilemekte var. Ya bu işin şakası ama FX 4100 çok daha mantıklı bir seçim.

PSU bence de yeterli gelecektir. Forumda 80+ sertifikasına dikkat eden ve bu konuda tavsiye veren arkadaşları takdir ediyorum. Güç kaynağının watt'ı tek başına anlam ifade etmiyor sonuçta, ne kadar verimli olduğu çok önemli. 80+ Sertifikası varsa %80'ini garanti veriyor demektir yazan her 100 watt'ın, yazmıyorsa bu yüzde 60 ve hatta daha altına bile düşebiliyor.

Bence FX 4100 tabanlı bir sistem yapman daha mantıklı.
Bu söylediğine katılıyorum. Ancak zamanında (yani daha sistemi bakkal amcalardan öğrenirken) i3 ile aldık. Yapacak bir şey yok şu anda sadece ekran kartını değiştirebilirim. HD6850'de benim için yeterli olucaktır. Yinede öneri için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı