i3 M370 sisteme Linux kurulmalı mı?

Makaleler
4
Selam i3 M370 işlemci Intel HD Graphics kartlı ve 6 GB RAM sahip bir bilgisayarım var. Kodlama öğrenmek ister iken Python'da PyCharm editöründe kastı. Bende Windows 10'dan daha hafif bir işletim sistemi geçmeyi düşünüyorum?

Bazı sorularım var Linux kurmak için lisans ücreti filan ne kadar? Bütün Google hizmetlerini kullanabiliyor muyum? Edit programları ile uyumlu mu? (photshop, Movavi vb) GTA San Andreas PES 13 CS 1.6 gibi oyunları açar mı? Discord vb uygulamalarda sıkıntı yaşar mıyım? Ve ortalama ne kadar hızlandırır?

Şimdiden teşekkürler olur ise ayrı bir konu açacağım hangi sürüm kurmalı ile alakalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

GNU/Linux açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve herhangi bir lisans almanıza gerek yoktur. Sistemlerimiz yakın sayılır sadece işlemcimiz farklı galiba.

6 GB RAM, Intel Pentium P6200, Intel HD Graphics benimkisi Linux gayet iyi çalışıyor ama oyun oynamadığım için oyunlar konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Yazılım konusunda ise Linux adamdır.

Hangi programları kullanıyorsunuz ve hangi oyunları oynuyorsunuz?

Linux ücretsizdir. Tüm Google hizmetlerini sorunsuz kullanabilirsiniz. Adobe programları ve montaj programlarının çoğunluğu uyumsuz ama alternatifleri var. GTA: SA ve PES 13 normalde açılır ama ekran kartınız Vulkan desteklemediği için sıkıntı çıkartabilir. CS 1.6 Linux desteği var, sorunsuz açar. Discord'un da Linux desteği var, o da sorunsuz çalışır. Windows 10 kullanıyorsanız hız farkını kesinlikle hissedersiniz. Linux Mint kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Movavi filan yerine ne kurabilirim o programı kullanmam gerek uyumluluğu nereden öğrenirim?

Sen Linux'a geçersen yanarsın 2 güne, hiç uğraşmana gerek yok dostum. Bu arada üstüne hakaret olarak algılama, normaldir. Linux çünkü ilk kez kullanan birine fazlasıyla yabancıdır, ki kullanması da ayrı bir zor.

Senin ilacın Windows embedded 8.1 industry Pro. Performansı iyi, normal bir Windows. Bilgisayarında da rahatlıkla çalışacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…