i3 sisteme Windows 10 ReadyBoost mu, sanal bellek mi?

sonerbrc

Decapat
Daha fazla  
RAM
3 GB
Ekran kartı
HD 6570
İşlemci
i3 3.37 GHz
Merhaba. Bu zamana kadar Windows 7'yi rahatça kullanıyordum ama artık çoğu şey desteği kaldırdı. Spotify vb. Ben de Windows 10 Home Single Language kurdum. Kapanacak tüm kastıran şeyleri kapattım ama yine de bir işlemi yapmak için uzun süre bekletiyor. 3 GB RAM kullanıyorum yanda sakladığım 16 GB'lık bir USB bellek. Bunu ReadyBoost olarak kullansam bir faydasını görür müyüm ya da sanal belleği arttırırsam bir faydasını görür müyüm? Bu ikisini cevaplarsanız çok mutlu olurum. İyi akşamlar.

Linux çok karmaşık geldi bir daha kurmayı düşünmüyorum ReadyBoost'un veya sanal belleğin bir faydası olur mu?

ReadyBoost eskiden iş yapardı. 16 GB belleğin yaptığı işlemin kimseye faydası yok. HDD kullanıyorsan bile sanal bellek.
Zaten sanal bellek bellek hiyerarşisinin bir parçası. Süs olsun diye yok. Aslında opsiyonel değil. Her türlü işe yaradığı için varsayılan olarak açık.

SSD yoksa asıl etki SSD ile görülür. 128 GB dahi olsa edinin. Sanal bellekten de pek medet ummayın. Bilgisayar bellek kalmadığı için program kapatmıyorsa otomatikteki halinden fazla vermeniz neredeyse hiç ekstra performans sağlamaz.

Anladım benim istediğim oyunlarda FPS artışı vesaire değil bilgisayarı kullanırken daha akıcı yapmak sanal belleği yükseltirsem bir fark görülür mü? Bu işlerde acemi olduğumdan soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı