i3 sisteme Windows 10 yüklerken BIOS'un hata sebebi nedir?

sama757797

Hectopat
RAM
6 GB
SSD veya HDD modeli
320 GB
Ekran kartı
ATI 2 GB
Anakart
ECS MH55-M
İşlemci
i3
Anakartım ECS H55H-M. Eski bir anakart. Yalnız işlemci i3 64 Bit, RAM 6 GB, harici 2 GB ekran kartı ve 2 adet HDD var. Biri 320, biri 500 GB. Bu sisteme bir türlü sorunsuz Windows 10 kuramıyorum. Windows 8.1 yüklerken bile hata veriyor. Sorun BIOS tam gibime geliyor ama anlayamadım gitti bir türlü. Sizce sorun ne olabilir? Sistemin eski olmasının dışında

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız da UEFI desteği yoksa UEFI kurulum yapıyorsan verebilir. Ne tür hata veriyor?

Rüfus ile mbr olarak hazırlıyorum. Uefi yok evet. Hata olarak ise her türlü hata veriyor, p kadar denedim ki, bazen işlemci 64 bit olduğu halde işlemciniz yeterli değil diyor, bazen 0x8007025d hatası, bazen kurulamadı hatası. Bu arada aklıma bir şey geldi. Kurmaya çalıştığım sürücüde hata olabilir diye, diğer hdd ye sürmeyi deneyeceğim. Biraz içi dolu zor olacak ama çare yok.

BIOS'a girip boot mode veya Security ayarında boot mode: UEFİ/LEGACY olur o ne durumda? Belki UEFI ise ondan kaynaklı olabilir, legacy yapmayı deneyebilirsin. Kaydedip çık sonra, tekrar dene. Olmazsa rufusa tekrar yazdırmayı deneyelim.

BIOS'u sıfırlamayı denedin mi?

Dediğim ayarlar başka yerde var mı?

Sıfırlama işlemini yapsak iyi olacak gibi, dediğiniz ayarlar biosta hiçbir yerde yok. Bir yeri merak ettim, TM status TM1/TM2 ayarı var ve etkin değil. Nasıl yapıyoruz sıfırlama işini, pil çıkararak mı?

BIOS'ta exit yerinde restore defaults tarzı bir şey olması lazım ilk olarak onu deneyelim.
Olmazsa:

Restore yi yapmıştım bir şey değişmedi, diğer yazanları şimdi deniyorum.
Jumper vardı onu çıkardım 20 30 saniye bekledim taktım, geri açtım baktım biosta değişen bir şey yok. Benim sorun galiba hdd kaynaklı olabilir. Çünkü C yi denetle dediğim zaman hata yok ama, birleştirmek, yeniden konumlandırma için 5 10 dakika uğraşıyor.

Son düzenleme:
Olabilir hocam, başka bir şey aklıma gelmiyor. Dediğiniz gibi HDD sorun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…