i3110M sisteme göre Linux dağıtımı önerisi

hyperxx31

Picopat
Daha fazla  
i3110M 8 GB RAM Intel HD 4000 465 GB HDD sistemim var. Malum Windows 10 desteğini kapattı ve artık sıkıldım ve oyunlar oynuyorum. Steam'den şimdi Linux'a geçmeyi karar verdim. Bana çok sistemi tuketmeyen oyun ve uygulama için uygun sürücü uyumlu düzgün çalışan bir Linux dağıtımı lazim. HDD dostu gibi bir şey yani yani. Bu cihaza göre en iyi Linux dağıtımı hangisi ise söylerseniz sevinirim ve cihaza kurarım.

İstediğiniz dağıtımı kurabilirsiniz, başlangıç için Fedora veya OpenSUSE Tumbleweed önerebilirim.
En ağır Linux dağıtımı bile Windows'tan hafiftir, o yüzden sistemi ne kadar tükettiğini dert etmeyin.
Intel HD Graphics ile oyun oynamayı beklemeyin ama.

GNOME ya da KDE kullanan bir dağıtım kullanma HDD olduğu için. APT ile husumetim olsa da Fedora'nın çırası yakıldığı için Debian XFCE ya da kumar oynayıp KDE kurmanı öneriyorum.

GNOME ya da KDE kullanan bir dağıtım kullanma HDD olduğu için. APT ile husumetim olsa da Fedora'nın çırası yakıldığı için Debian XFCE ya da kumar oynayıp KDE kurmanı öneriyorum.
Linux mint xfce nasıl uygunmu

@hyperxx31 Dümdüz Debian XFCE kur geç hacım ya. Linux Mint Debian Edition kullanıyorsan olur ama.

GNOME'ya da KDE kullanan bir dağıtım kullanma HDD olduğu için. Apt ile husumetim olsa da Fedora'nın çırası yakıldığı için Debian Xfce'ya da kumar oynayıp KDE kurmanı öneriyorum.

Hocam 2 sorum var.

HDD olduğundan neden Ubuntu tarzı dağıtımlar kullanmayın dediniz?

Apt'nin sıkıntısı nedir?

Şu an Arch+Hyprland kullanıyorum önceden Zorin OS kullanıyordum sorun filan yaşamadım.

Son paket kurulumda APT hata verdiğinde, son Canonical dağıtımında telemetri kaynakları sömürdüğünde, son kullanıcı HDD yüzünden Linux'a sövdüğünde @wraxos woo adam Linux'un da bir sınırı olduğunu anlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…