i5 10200H 1650 Ti sistemde Frametime nasıl düşürülür?

• Konuyu başlatan 214777
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.121

214777

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, oyunlarımda frametime düşük değil ve stabil değil. Biriyle konuştuğumda Frametime'ı 3-4 Ms'lere kadar düşürdüğünü anlattı, kendisine de birisi yardımcı olmuş ayar vs. yapmış. Zamanla onun da 10 seviyelerine geri gelmiş. Ne yaptığını sorduğumda hatırlamadığını 1 sene geçtiğini söyledi. Linklerde de videolar var. GeForce Experience çalışmıyordu telefonla çektim maalesef. Diğer oyunlarda bu kadar sıçrama yok fakat 3-4 kadar düşük değil. Kısaca oyunlar 120 Hz erkanda 120+ FPS aldığımda bile akıcı olmuyor. İşlemci tarafında bir gecikme olduğunu düşünüyorum ne yapabilirim? Bu arada her şey performansa ayarlı Windows debloat edilmiş şekilde şu an.

Sistem:
i5-10200H.
1650 Ti.
2x8 2933 MHz RAM.
SSD.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Why so slow ve LatencyMon test sonuçları.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    879,3 KB · Görüntüleme: 83
  • 3.png
    3.png
    96,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 3z.png
    3z.png
    156,8 KB · Görüntüleme: 73
  • 22.png
    22.png
    134 KB · Görüntüleme: 69
  • Ad21sız.png
    Ad21sız.png
    100,5 KB · Görüntüleme: 73
  • Ad123sız.png
    Ad123sız.png
    55,9 KB · Görüntüleme: 65
  • Ads1ız.png
    Ads1ız.png
    102,1 KB · Görüntüleme: 67
  • Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Memtest86 Nasıl kullanılır ?

Bende de aynı sorun var, RAM'leri test ettiğimde birinde birçok hata ile karşılaştım.
Sağlam olanı taktığımda sorunların yarısı gitti diyebilirim.
Hatta sorunların diğer yarısı için birazdan latency ile ilgili başlık açacağım.

Sana tavsiyem RAM'lerinde sıkıntı olabilir, yukarı attığım Technopat linki ile bir test et. XMP. Veya D.O.C.P. Profili açık veya kapalı şeklinde ayrı ayrı yap derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada 3 sorun vardı ikisini çözdüm fakat şu dxgkrnl arada yine fırlıyor. Memtest deneyeyim. Laptop kullanıyorum BIOS aşırı kısıtlı XMP ayarı falan yok yani büyük ihtimalle kapalı. Açıp kapayamıyorum yani.

Bu arada 3 sorun vardı ikisini çözdüm fakat şu dxgkrnl arada yine fırlıyor. Memtest deneyeyim. Laptop kullanıyorum BIOS aşırı kısıtlı XMP ayarı falan yok yani büyük ihtimalle kapalı. Açıp kapayamıyorum yani.
Evet o sondaki değer sizin baya yüksek gözüküyor, sanırım bendeki de sizinkinin yarısı.

Rica etsem nasıl çözdüğünüze dair bilgi paylaşabilir misiniz ? 😊

ACPI için Aygıt Yöneticisi'nden şu videodakileri devre dışı bıraktım (PC yeniden başlatınca tekrar çalışıyor sürekli yapıyorum artık.)

Ses sürücüsü için ise MSI Mode Utility programı üzerinden MSI modunu aktif ettim. (Sesler kötü ve geç falan geliyordu düzeldi onlar da.)

Ağ için ise IPv6 devre dışı bırakıp Ultimate Windows Tweaker programı ile ağ için olan optimizasyon ayarları uyguladım.

NVIDIA sürücüsü için ise DDU ile kaldırıp en son sürücüyü NvCleanInstall programı ile minimum şekilde kurdum. (Laptop kullanıyorsanız Optimus'un seçili olması lazım) Ayrıca yine MSI Mode Utility üzerinden seçip high moda aldım aynı şekilde Intel ekran kartımı da. NVIDIA Control Panel üzerinden de yüksek performans modunu seçmek önemli.
Bu şekilde fotoğraftakilerin hepsi 1 ms altında düştü ama tek dxgkrnl hemen olmasa da anlık fırlıyor 6000 seviyelerine geliyor oyun oynarken.

ACPI için Aygıt Yöneticisi'nden şu videodakileri devre dışı bıraktım (PC yeniden başlatınca tekrar çalışıyor sürekli yapıyorum artık.)

Ses sürücüsü için ise MSI Mode Utility programı üzerinden MSI modunu aktif ettim. (Sesler kötü ve geç falan geliyordu düzeldi onlar da.)

Ağ için ise IPv6 devre dışı bırakıp Ultimate Windows Tweaker programı ile ağ için olan optimizasyon ayarları uyguladım.

NVIDIA sürücüsü için ise DDU ile kaldırıp en son sürücüyü NvCleanInstall programı ile minimum şekilde kurdum. (Laptop kullanıyorsanız Optimus'un seçili olması lazım) Ayrıca yine MSI Mode Utility üzerinden seçip high moda aldım aynı şekilde Intel ekran kartımı da. NVIDIA Control Panel üzerinden de yüksek performans modunu seçmek önemli.
Bu şekilde fotoğraftakilerin hepsi 1 ms altında düştü ama tek dxgkrnl hemen olmasa da anlık fırlıyor 6000 seviyelerine geliyor oyun oynarken.

Sanırım ben kendi sorunumu çözdüm ya.
  • MSI Afterburner'i sıfırladım ve kaldırdım. DDU ile bir önceki WHQL Driverine döndüm
  • BIOS'un yeni bir sürümü daha gelmiş ona geçtim.
  • GPU Undervolt yapıp çalıştırdım.
  • Ekranımda bazı ghosting ayarları yaptım, MPRT açıp brightness ve contrastı yükselttim, ekranı biraz arkaya yatırıp daha güzel bir açı elde ettim.

Sonuçta ilk kez bugün benim şahane bir PC'em varmış dedim.
Frametime 6-7 mslerde oyun deneyimi alabildim.
Nazar değmesin, bazen böyle akıcı olup ertesi gün bozuluyor. Umarım bozulma olmaz.

MSI Afterburner'i sıfırlamam sanırsam kilit noktaydı çünkü o programda bir ayar yapıp unutmuş olabilirim ve yaptığım GPU driver ayarlarını etkisiz hale getiriyor olabilir.

(Şu an birazcık monitöre takık durumdayım çünkü ghosting var)

BIOS güncellemen de çözmüş olabilir. Bizim Monster cihazlara da net bir şekilde BIOS güncellemesi gelmesi gerek ama gelmiyor maalesef. Bu arada kaç FPS civarında 6-7ms aldın?

BIOS güncellemen de çözmüş olabilir. Bizim Monster cihazlara da net bir şekilde BIOS güncellemesi gelmesi gerek ama gelmiyor maalesef. Bu arada kaç FPS civarında 6-7ms aldın?

Rust oyununda biraz yüksek ayarda 89-105 FPS arası 7 ile 11 ms'de geziyordu. Escape from Tarkov'da küçük harita orta ayarlar 120-144 FPS arası 8 ms civarı.

Bu denemelerim 8 GB Single RAM ile test edildi.

Squad'da 80-100 FPS alıyorum ms civarında gecikme var fakat benim sorunum anlık yükselmesi. Sağa sola hızlı dönünce mesela o 13-14'lere çıkıyor ve aşırı derecede hissediliyor.

@kino Bakabilme şansınız var mı konuya?

@Ahmet Metin Başka forumda gördüm dxgkrnl sorununu sizde de vardı. Çözebildiniz mi?

Son durum şu şekilde...

Dosya Ekleri

• Ad1sız.png
    Ad1sız.png
    54,9 KB · Görüntüleme: 60
  • Ads2ız.png
    Ads2ız.png
    154 KB · Görüntüleme: 52
Squad'da 80-100 FPS alıyorum ms civarında gecikme var fakat benim sorunum anlık yükselmesi. Sağa sola hızlı dönünce mesela o 13-14'lere çıkıyor ve aşırı derecede hissediliyor.

@kino Bakabilme şansınız var mı konuya?

@Ahmet Metin Başka forumda gördüm dxgkrnl sorununu sizde de vardı. Çözebildiniz mi?

Son durum şu şekilde...

RAM'leri test ettirdiniz mi?
Ayrıca process Explorer indirip VirusTotal özelliğini aktif edip bakar mısınız? Belki de CPU'yu meşgul eden saçma bir program vardır.

hebeee.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı