i5 10200H 1650 Ti sistemde Frametime nasıl düşürülür?

• Konuyu başlatan 214777
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.119

214777

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, oyunlarımda frametime düşük değil ve stabil değil. Biriyle konuştuğumda Frametime'ı 3-4 Ms'lere kadar düşürdüğünü anlattı, kendisine de birisi yardımcı olmuş ayar vs. yapmış. Zamanla onun da 10 seviyelerine geri gelmiş. Ne yaptığını sorduğumda hatırlamadığını 1 sene geçtiğini söyledi. Linklerde de videolar var. GeForce Experience çalışmıyordu telefonla çektim maalesef. Diğer oyunlarda bu kadar sıçrama yok fakat 3-4 kadar düşük değil. Kısaca oyunlar 120 Hz erkanda 120+ FPS aldığımda bile akıcı olmuyor. İşlemci tarafında bir gecikme olduğunu düşünüyorum ne yapabilirim? Bu arada her şey performansa ayarlı Windows debloat edilmiş şekilde şu an.

Sistem:
i5-10200H.
1650 Ti.
2x8 2933 MHz RAM.
SSD.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Why so slow ve LatencyMon test sonuçları.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    879,3 KB · Görüntüleme: 83
  • 3.png
    3.png
    96,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 3z.png
    3z.png
    156,8 KB · Görüntüleme: 73
  • 22.png
    22.png
    134 KB · Görüntüleme: 69
  • Ad21sız.png
    Ad21sız.png
    100,5 KB · Görüntüleme: 73
  • Ad123sız.png
    Ad123sız.png
    55,9 KB · Görüntüleme: 65
  • Ads1ız.png
    Ads1ız.png
    102,1 KB · Görüntüleme: 67
  • Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Klavye cihazın kendi klavyesi. Chipset gibi verdikleri sürücülerin dışında ekstra touchpad ya da klavye sürücüsü diye bir sürücü yüklemedim ki yok sitesinde vs. Touchpad ve klavye ps/2 portunda bağlı gözüküyor sistemde o da biraz gecikme yaptırıyor. Daha öncesinde de 2 defa kdbclasses.sys yüzünden mavi ekran yemiştim klavyeye bağlı olarak.
Ayrıca sistem şu an bu videodaki kadar kötü değil ses sürücüsünü düzeltince birkaçı hariç çoğu düzeldi.

Şimdi sorduktan sonra latencymon açıkken klavye yazma hız testi yaptım 1 dk boyunca. Oyun vs açık bile değil kaç tane sürücü 0.1ms üstünde bunları sıfırın altında düşürebilsem çok rahatlayacağım. Çok fazla değil gibi geliyor biliyorum ama gerçekten hissediliyor sistemde.

1676733961732.png

1676733981771.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konunun ikinci sayfasındaki kişinin latencymon testinde de aynı şeyden dolayı gecikme var. Büyük ihtimalle BIOS güncellemesi gerekiyor cihaza çözülmesi için ama yeni sürüm çıkaracaklarını sanmıyorum.

İlgilendiğin için teşekkürler Recep abi sorunun neden kaynaklandığını az çok anladım en azından. Benim elimden düzeltmek için bir şey gelmez sanırım şuan. Üreticileri bekleyelim bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı