6. kademe dediğim almış olduğum soğutucunun 6 farklı dönüş hızı var. En yüksek ayarı 6 nispeten daha fazla pervaneleri dönerek daha fazla soğutma sağlıyor. PUBG oynamıyorum. Oynamış olduğum 3 oyun var. CS:GO, F1 2020 ve A Plague Tale: Innocence.
3 oyunda da sıcaklık değerleri epey farklı. Bilgisayarı oyun oynarken bataryadan çıkarıp bütün oyun ayarlarını yapıp öyle oynuyorum.
CS:GO'da her ne yaparsam yapayım oyun hafif geldiği için GPU'yu çok kullanmıyor. CPU ağırlıklı bir oyun. Dereceler GPU 65-70 arası, CPU 77-85 arası. Low ayarlar da oynuyorum. Şu aralar güncelleme kaynaklı galiba FPS sıkıntısı yaşıyorum. Bir defasında soğutucusuz oynarken 92 dereceyi gördüm.
F1 2020 de yüksek ayarlar da GPU 67-77 arası, GPU 66-80 arası değişkenli gidiyor.
A Plague Tale: Innocence. Bu oyunu artık oynamıyorum bitirdim. Ama bunda da grafikler yüksek ayardayken CPU'yu çok kullanmıyordu o yüzden sıcaklar GPU 65-75 arası, CPU 70-80 arası değişkenli oluyordu.
Forza 5'i de bir ara indirmiştim sonra çok zorluyor PC'yi diye sildim. Onda da 90 dereceleri hiç görmedim ama 75-85 arası sıcaklıklara çıkıyordu CPU. Çok ağır bir oyun.
Benim cihazım da yeni temmuz 2021 de almıştım. İstersen Monster'la bir görüş o yaşamış olduğun FPS dropu bende yaşamıştım. Oyundayken 1 dakika arayla FPS 60-70'e düşüp tekrar 100-110 arasına çıkıyordu ne yapsam düzelmedi en son problemin 1 dakika arayla değişen masaüstü duvar kağıdından kaynaklandığını anladım. Ufak tefek şeyler bile çok etkileyebiliyor performansı. Umarım kafanda bir şeyler şekillenmiştir yardımcı olabilmişimdir.