i5-10300H Dengesiz GHz

Hermitus

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar geçenlerde ThrottleStop programını biraz kurcalamıştım UV yapacaktım biraz fakat nasıl oldu bilmiyorum işlemcinin GHz'leri çok değişken oldu bir anda. Önceden güç tasarrufunda 2 GHz'e sabitlenirdi şimdi sürekli değişiyor. Uygulamayı sildim ama değişen bir şey olmadı. İşlemcinin voltaj kilidi de kapalı Undervolt'ta yapamadım. Bu ayarları sıfırlayabileceğim bir yöntem var mı?

Cihazınızı kapattıysanız (Power ışığı sönecek şekilde) ve ThrottleStop'u açmadıysanız, ayarları uygulatmadıysanız ayarlar sıfırlanır. Muhtemelen Dengeli Performans'a ayarladınız. Bunu Yüksek Performans olarak değiştirebilirsiniz. Bizi biraz daha aydınlatacak veri sunmalısınız.
Ayarlar sıfırlanırdan kastım işlemci ve sistem varsayılan haline döner.

Hocam internette de gördüğüm kadarıyla öyle yazılmış ama işe yaramadı. Birkaç kere kapatıp açmışımdır fakat bir şey değişmedi. Şu an güç tasarrufu modundayım ve işlemci 1 ile 2.5 arası sürekli değişiyor.

Bu arada aslında dediğiniz gibi olmalı. Güç tasarrufu modunda yüke göre dengeleme yapılır. Frekans yüke göre artar yada değişir. Yani size şöyle söyliyim. Zaten onu sabitlemek pek olanaklı değil. Güç tasarrufu modunda biraz cihaza yüklenirseniz frekansın arttığını hatta stres testi açarsanız sabit kaldığını bile görebilirsiniz.

Bir sorun yok yani özetle. Bu zaten olması gereken bir durum. Eğer siz Turboyu kapatmış ve Güç tasarrufunda sabit bir frekans olurdu diyorsanız sizin elbet yanıldığınız bir nokta var.
@296822 arkadaş Güç tasarrufunda Frekansı sabitleyebildiğini belirtiyor. Ben Turboyu devre dışı bırakıp yüksek performansa aldığını ancak bunu kendisinin fark etmediği kanısındayım. Bir bakar mısın konuya?

Hocam önceden mesela oyunda tasarruf modu 2 ghz'i geçmezdi şimdi 2.60 2.80 vs. böyle sürekli değişken. aynısını boşta iken de yapıyor beni rahatsız eden kısımda bu. dediğiniz turbo özelliğini kapattım galiba onu nasıl açarım bilginiz var mı?

Hocam öncelikle sistemin niye hızını kıstınız ki? Bırakın çıksın. Turboyu kapatmayı hiçbir koşulda önermiyorum.

Asıl sizin önceki durumda bir acayiplik varmış. Zaten en sağlıklısı frekansın değişmesidir. Tasarruf modunda frekans sürekli değişmeli zaten normalde.

ThrottleStop yükleyin tekrardan. Ben size güzel bir ayarlama yapayım. Hem performansı arttıralım hem de Turboyu açarız.

Hocam anladığım konular değil. Boştayken sürekli değişmesi sinir etti. Önceden olmadığı için acaba yanlış bir şey mi yaptım dedim. Voltaj kilidi hakkında bilginiz var mı açılabiliyorsa onu da açayım.

Merak etmeyin sürekli değişmesi zaten normal olan.

ThrottleStop üzerindeki Voltaj ayarlarıyla mı oynamak istiyorsunuz? Bunun kontrolü genelde Anakartta yada en belirgin olarak BİOS da olur. BİOS güncellemesi sonucu genelde Voltaj Regülatörüne erişimi kesiyorlar. Maalesef eğer kilitli ise açamayabilirsiniz. Thunderbolt diye bir şey vardı. Sanırım bu dediğiniz ile ilgiliydi. Thunderbolt u bir araştırın derim.

BIOS üzerinden baktım ama voltaj vs. bir şey yok. ThrottleStop indirdim resimlerini alta koyuyorum.

BIOS üzerinden baktım ama voltaj vs. bir şey yok. ThrottleStop indirdim resimlerini alta koyuyorum.
Eki Görüntüle 1101746

Eki Görüntüle 1101743

Hocam maalesef Undervolt yapamayız.
Turbo'nun aktif olduğu gözüküyor ancak yine de Disable Turbo'ya basıp işaretleyip ardından tekrar tiki kaldırır mısınız?

Bu arada sisteminizde Güç Seçeneklerinden en yüksek işlemci durumu ayarlaması yaptınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…