i5 10300h -GTX 1650 Ti düşük GPU kullanımı

Daha fazla  
Yukarıda belirttiğim işlemci ve ekran kartına sahip olduğum dizüstü bilgisayarımda oyun fark etmeksizin GPU kullanımım aşırı değişkenlik gösteriyor. Birkaç saniye %80e çıkıyor sonradan %20 %50 %40 seviyelerinde dolanıyor. Yüksek GPU kullanımı olduğunda rahatlıkla 90-100 FPS ile akıcı bir oyun oynarken GPU kullanımım düşünce FPS bazen 20-25'lere kadar düşüyor ve çok kötü bir oyun deneyimi sunuyor. Ekran kartım kendini zorlamamakta ısrar ediyor. Sıcaklık ile ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü işlemcim de ekran kartım da 70-75 derecelerde geziyor. CPU kullanımım yine değişkenlik göstermekle birlikte genelde %70-80'lerde geziyor ve görev yöneticisini açtığım zaman %80 yapacak hiçbir şey gözükmüyor. En fazla %30-40 olması gerek ancak %80'lerde geziyor. Grafik ayarları oyunun bana sunduğu en yüksek ayarlar. Sürücülerim güncel. Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum, çok sinir bozucu bir durum. Çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı