i5 10300H GTX 1650 Ti RDR2 "Running low on video memory" uyarısı

İşletim sistemi
Windows 11

sheanous

Decipat
Yer
Japonya, Kobe
Arkadaşlar, sistemim aşağıda:
CPU: i5 10300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4 GB VRAM RAM: 16 GB

Oyun için grafik ayarı yapmasını yeterince iyi bildiğimi düşünüyorum. Çok güzel bir ayar yapmıştım, hiç bakmadım ama tahminen 50 FPS arası çok akıcı bir şekilde oynuyordum fakat 2 gün önce oyuna Glock 18 modu kurduğumda, düzenli olarak sol üst köşede "The Game is running Low on Memory Card" diye oyun içi bilgilendirme çıkmaya başladı. Performans açısından hiçbir sorun olmadığını önceden belirteyim.

Beni endişelendiren asıl şey, ekran kartımın çok ani bir şekilde ısınmaya başlaması. Parmağımı ekran kartının olduğu yere 3 saniye bile bastıramıyorum o kadar sıcak oluyor yani. Zaten bilgisayara bunca yük binmişken, Armoury Crate açıp sıcaklığına bakacağım diye daha fazla yük bindirmek istemedim ama yıllardır bu soğutma işlerine kafayı takmış birisi olarak minimum 80-85 derece arasını takıldığını söyleyebilirim. Modları yüklemeden önce hiç böyle değildi.

Ayarlarda değiştirdiğim tek şey Render API oldu. Mod kurmadan önce DirectX12'ydi, daha sonra Glock modu çalışsın diye onu Vulkan olarak değiştirdim. Vulkan'a geçtiğimden beri sürekli bu uyarıyı alıp duruyorum, DX12'ye geri çektiğimde de aynı uyarı gelmeye devam ediyor. Grafikleri en düşüğe çekmeyi de denedim, ama bir işe yaramadı. Yüklediğim tüm mod vb. şeyleri silmeyi denemek istiyorum ama hem silmesi hem de sonradan kurması zahmetli olduğu için ilk önce burada konu açayım dedim. Ne yapmamı önerirsiniz, mod vb. silmeden bunu halletmenin bir yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı