aynı sorun bende de var
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar,
Aynı laptop bende de var. Witcher 3 oynarken core frekansının 2.7- 3.1 Ghz arasında seyir ettiğini fark ettim HWinfodan baktığımda ise 19W güç tüketiyordu. 45W tdp si olan bir işlemci için sıkıntılı bir değer olduğunu fark ettim. Diğer bilgisayarlarla karşılaştırdığımda 35-45 W arasında güç çekip ekran kartı 50W da sabit idi. 150 W adaptör ile denemek istemedim çünkü şarj entegresi devreyi korumak için daha önce belirlenmiş değerleri çekeceğini düşündüm. İlk başta İşlemci ICCmax ını 5 W artırdım fakat thermal throttling yemeye başladım. Bunun yanında ise Dalgalı bir core frekansına sahip oldum.
En son üstte okuduğumda Güç Modunu Dengeli, Control Center 3,0 yazılımından ise entertainment moduna aldım. frekans yükselmişti ve FPS eski ayarlarda 37-45 aralığından 47-58 aralığına yükseldi. Hala Frekans stabil değildi. Daha önce yaptığım undervolting ile daha stabil bir frekans elde etmiştim. Ek faydası olarak bana bir kaç derecelik soğuma sağlamıştı.
(sonuçları
)
Güç planları ayarının üstüne -0,06V volt ayarı ile şu an oyun içerisinde 55-60 fps, işlemci gücü 35-37W, frekansı 3.9-4.2 GHZ, ekran kartı 49-50W olarak bir iyileştirme sağladım.