i5 10300H oyunlarda 90 derecede çalışması sorun yaratır mı?

bloodygun21

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1 hafta önce Acer Predator marka laptop aldım. Ekran kartı RTX 2060, işlemci 10300H. Oyunlara girdiğimde ekran kartı genelde 65 derecenin üstüne cikmamasına rağmen islemci Rocket League'de bile 90 dereceye çıkıyor. Fanları maksimum hıza alırsam 82-89 arası olarak değişiyor. Ancak oyun oynarken fanların sürekli maks hızda çalışmasının uzun vadede çabuk yıpratacağını düşünüyorum. İşlemcinin 90 derece civarı olması herhangi bir problem yaratır mı? İşlemci boştayken 35-40 derece.

Son düzenleme:
Kaliteli bir laptop soğutucusu ısıya güzel etki eder, ayrıca tamamen termal tasarımla alakalı bence normal.
vakumlu soğutuculara ne diyorsunuz tek işlemci tarafı için? Biraz arastırdım zarar veriyor fanlara diyor ama bilemedim.

hocam siz tek kanal rame cok takılmıssınız bence fark etse bile %1 i geçmeyeceğini düşünüyorum performans olarak
Siz yanlış veya eksik biliyorsunuz. Eğer ben yanlış isem CS GO 1080p her şey en yüksek ayarlarda MSAA x8 dahil Dust 2 haritasında ölüm maçında 200-300 FPS çok rahat almanız, bunu bizlere de kanıtlamanız gerekir. Özellikle de %1 fark çok önemli. Tabii ki RAM tek kanal ise geçerli dediklerim.

hersey ultrada 140-160 fps arası oynadım.Monitörü 144 hz olan bir laptop için gayet yeterli.Sizin kanitlamaniz için +200 fps almaniz gerekli o zaman 8x2 ram ile.
Ayrica bahsettiginiz gibi donma vesaire olmadi csgo da

hersey ultrada 140-160 fps arası oynadım.Monitörü 144 hz olan bir laptop için gayet yeterli.Sizin kanitlamaniz için +200 fps almaniz gerekli o zaman 8x2 ram ile.
Ayrica bahsettiginiz gibi donma vesaire olmadi csgo da
Konuyu güzel değiştirdiniz, tebrikler. 140-160 size göre iyidir, bana göre kötü. RTX 2060 ile 200-300 FPS almanız gerekli. Neredeyse 2 kat daha düşük FPS almışsınız. Potansiyelin altında performans alıyorsunuz. Siz yetinebilirsiniz ama ben tam performans almak istiyorum. Ayrıca donma vs. bahsetmedim zaten.

Ben de alamıyorum çünkü RAM'im tek kanal. Ama Technopat testinin linkini atayım. Kullandığım laptoptan tek farkı RAM'in 2x16 GB olması. Şimdi bu 32 GB der misiniz, bilemem ama içiniz rahat olsun 2x8 GB de olsa sonuç aynı olacaktı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
throttlestop ile undervolt yaptım suanda 85-80 arası oyunlarda.Acer'in forumuna göre 90 derece altı sorunsuz normalmis.

Yine atıp tutmuş arkadaşlar , 100 derece Max sıcaklık kardesim gönül rahatligiyla kullan

hocam ben bi kere 99 dereceyi görmüştüm
eğer güç tasarrufu modu varsa laptopun ona çekin
10-15 fps kaybedebilirsiniz ama oyunlarda işlemci ve ekran kartı 70i geçmez

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…