i5 10300H sistemde Windows 11 hantal çalışıyor

doloreshaze

Hectopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Sistemimde i5 10300H 16 GB Ram ve GTX 1650 Ti olmasına rağmen 11 epey hantal çalışıyor. Kullandığım programlar arasında TIA Portal V16 var. Windows 10'da çok daha hızlıydı, çözümü var mıdır? 11'in görünümü çok hoşuma gittiği için değiştirmek istemiyorum.

@doloreshaze Windows 10 kullanıcılarına Windows 11 teması yükleyebilirsin.
Cihaz anakart ve diğer donanımların Windows 11 yazılım desteği var mı? Yoksa Windows 10 sürücülerini mi kullandın?

Hocam, bende de 10300h işlemci bulunuyor. Bir süre Windows 11 kullandıktan sonra bir kez Windows 10'a geçtim. Windows 10 daha akıcı geldi, ancak belki de bu durum format attığım içindir diye düşündüm. Daha sonra merak ettiğim için tekrar Windows 11'i yükledim. Boş zamanımda RAM ve CPU kullanımlarını ölçtüm, her şeye baktım, nerdeyse aynıydı. Durmadım, her iki sistemi tekrar yükledim; ancak bu sefer gereksiz hizmetleri kapattım, RAM kullanımını ve CPU kullanımını daha da optimize ettim. Windows 10 ve Windows 11, birebir aynı RAM değerini kullanıyordu. Ancak hala Windows 10'un daha seri çalıştığı gibi bir akıcılık hissi vardı.

Araştırdım, ancak çözüm bulamadım ve nedenini anlayamadım.

Tahminim Windows 11'in yuvarlak kenarları ve animasyon biçiminden kaynaklanıyor.

Size iki yöntem sunabilirim belki işinize yarayabilir:

1. Saydamlık efektini kapatabilirsiniz

2. Aradaki hız hissiyatı farkını azaltmanın şöyle bir yolu olabilir:

'Başlat'a gidin ve 'Güç Planı' yazın. 'Güç planınızı düzenle' seçeneğini seçin. Orada PCI ile ilgili ve Intel grafik ile ilgili ayarlar bulunmaktadır. Grafik performansını yüksek yapın ve PCI güç tasarrufunu kapalı konuma getirin.

3. W10'a kurulum yaparak Explorer patcher uygulamasını kullanarak görev çubuğunu W11'e benzetebilirsiniz. Ben de kullanıyorum ve bu şekilde görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…