i5 10300H ve GTX 1650 Ti laptopta ani FPS düşmeleri oluyor

Xaedra

Decapat
Daha fazla  
Uzun süreli oynamada sıcaklık değerleri CPU 75, GPU 60 derecenin üstüne çıkmamakta. Termal macunu yeni değiştirdim, ilk başta eski termal macundan ve işlemcinin fazla ısınmasından frekans düşürdüğünü düşündüm ancak yanılmışım. Anlık droplar giriyor yani 170 FPS'den 80 70 FPS'lere anlık düşüyor ve geri yükseliyor. Kalıcı olarak düşmüyor bu durum midemi bulandırmaya başladı. Oyunlarım harddiskteydi SSD'ye taşıdım. Temiz Windows kurulumu bile yaptım. Sistemim: i5 10300H GTX 1650 Ti 16 GB RAM 1TB SSD.

RAM kullanımı ne durumda? Ayrıca tüm oyunlarda mı geçerli?

Her oyunda geçerli değil Valorant'ta böyle bir şey yaşamadım ama SnowRunner ve CS2'de fazlasıyla yaşıyorum bu durumu. RAM kullanımı 17GB yazıyor bazen MSI Afterburner'de.

Ayni sistem laptop bende de var, sadece SSD boyutu benzemiyor. Oyun ayarlarindan hareket blurunu kapattigindan emin misin? Bir de Graphic render API olarak Vulkan secmis olabilirsin, onu DirectX 11 veya varsa 12 falan yapmani oneririm cunku DX daha stabil bir FPS performansi veriyor Vulkan'a gore.

Bir de bu oynadigin oyunlar korsan oyun mu?

Eğer V-Sync veya FPS sınırlayıcı (frame limiter) ayarları aktifse, bu durum ani FPS düşüşlerine yol açabilir.
Oyun içi grafik ayarlarında V-Sync'i devre dışı bırakın veya FPS limitini kaldırın. NVIDIA Denetim Masası'ndan da V-Sync ayarını kontrol edebilirsinizwindows'ta, "güç ve uyku ayarları" kısmından "yüksek performans" modunu seçtiğinizden emin olun. Ayrıca, NVIDIA Denetim Masası'nda da "yüksek performans" modunu aktif hale getirebilirsiniz.
Ekran kartı ve işlemci sürücüleri eski veya hatalı olabilir. Bu da performans sorunlarına yol açabilir. Bunlara bir göz at hocam iyi geceler.

Oyunlarım korsan değil Steam'den oynuyorum ve bilgisayarım yüksek performans modunda o konuda her şeyi ayarladım ve hareket bluru açık Vulkanada ayarlı değiller.

Hocam dediklerinin hiçbiri açık değil ben onları açık oynamam zaten ama RAM'lerde problem olabilir. Ekran kartıda yüksek performansa ayarlı Hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…