i5 1035G1 98 dereceye ulaşıyor

SolarisV

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 3 yıldır Lenovo'nun güzel bir ofis laptopunu kullanıyorum. Ama son 1 yıldır noramlden fazla ısınıyor. Testleri laptop soğutucu ile yaptım. CPU-Z ve FurMark ile testleri yaptım. Bana normal gelmedi sonuçlar. Önerileriniz nelerdir?
Teşekkürler.

Laptop Sistem Özellikleri:
İşlemci: Intel Core i5 1035G1
RAM: 8 GB 1600MHz
Ekran Kartı: NVIDIA MX330 2 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Mx130'la ve aynı işlemciye sahip laptop kullanmıştım. RDR2 oynarken o ısılara ulaşıyordu. Işlemci fanının bir kere bozulması dışında hiçbir sorunum olmamıştı. Ömrü kısalsada yapılacak pek bir şey yok maalesef. Undervolt yapmasını bilen biri konuya gelirse en azından sıcaklık değerlerini 90'lara düşürmenize yardımcı olabilir. Bende zamanında yapmak istedim ama işlemcinin undervolt yapmasını engelleyen bir kilidi vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Nasıl ortamlarda kullanıyorsunuz? Bilgisayar hava alabiliyor mu?
Fanlar temizlendi mi?

Bilgisayarin programı nasıl falan bilmiyorum ama benimkinde Eğlence, Yüksek Performans, Güç Tasarrufu falan var. Sizdede öyle birşey varsa onları deneyebilirsiniz. Ben eğlence de kullanıyorum yüksek yapınca 100 lere çıkıyor. Eğlencede 87 ye sınırlıyor. Ayrıca bir video da gördüm denemedim yorumlarda iyiydi. Denetim Masası - Güç planı - Düzenle - İşlemcinin Max kullanımını 99 yapıyor. 5,10 derece indiriyor.

Nasıl ortamlarda kullanıyorsunuz? Bilgisayar hava alabiliyor mu?
Fanlar temizlendi mi?
İstanbul'da yaşıyorum ve genelde masa üstünde kullanıyorum. Hava alamıyor rahatça. Hava alması için yapılan bölge Laptop'un altında.
Fanlar hiç temizlenmedi.
Bakım yapıldı mı hiç?
Hayır. Menteşe sorunu dışında bilgisayar hiç demonte olmadı.

Tahminimce bayaği bir toz toplamıştır.
Altina destek koyarsanız daha rahat hava alabilir bu da soğutmaya etki eder.

Tahminimce bayaği bir toz toplamıştır.
Altina destek koyarsanız daha rahat hava alabilir bu da soğutmaya etki eder.
Evet öyle düşünüyorum bende. Temizlik yaptırmayı istiyorum aslında ama Laptop'u babamda kullanıyor ve "onlar bozarlar bişey olmaz" diyor genelde. Bu yüzden hiç temizliğe götüremedim.

Evet öyle düşünüyorum bende. Temizlik yaptırmayı istiyorum aslında ama laptopu babamda kullanıyor ve "onlar bozarlar bir şey olmaz" diyor genelde. Bu yüzden hiç temizliğe götüremedim.

Hocam çok kolay bir işlem. (eski bilgisayarımda her ay 1 kere yapardım.)

Sorun bakımsız olması yani. Bakım yaptırırsanız sorun çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…