i5 1035G1'e eş değer işlemci nedir?

R5 4600H olabilir. Biraz daha önde de diyebiliriz. Zaten tam dengini bulmak zor.

R5 4600H olabilir. Biraz daha önde de diyebiliriz. Zaten tam dengini bulmak zor.

1626526723535.png

1626526777936.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dalga falan geçmiyorum. Saygılı olun. i5 ve R5 denktir. i7 ve R7 denk segmenttir. Bir R5 bazen i7'yi geçebilir. Her teste güven olmayabilir.

Bu dediğiniz sacmalıktan ibaret, daha iyisi daha iyiyse daha iyi demek zorundasınız. Testler son derece güvenilir testler, ezbere söylediğiniz seylerle insanları yönlendirmeyin. Yanlısa yanlıs demek benim boynumun borcu, saygı hak edilir. Kusura bakmayın. R5 4600H cok üst düzey bir islemci, kıyaslama yaptığınız hatta ondan daha iyi dediğiniz islemciye dikkat edin. R3 4300U ile esitler diyebiliriz ancak. Zaten Intel'in sadece masaüstü islemcilerde değil mobil islemcilerde de cuvalladıgını biliyoruz, nasıl i5 ile R5 esittir diyebilirsiniz? Skorlar varken nasıl bu kadar ezbere düsünebiliyorsunuz?

1626527015695.png

Her islemci kendi performansıyla karsılastırılır, i5 i7 diyerek genelleme yapamaz; bu bundan daha üstündür diyemezsiniz.

Testler son derece güvenilir testler...
Hocam bunu tek bir teste güvenerek söylemediğinizi umuyorum. Hiçbir zaman tek test tam isabetli bir sonuç çıkaramaz. Birden fazla test ile kıyaslayıp ortalamasına baktığımızda çıkan sonuç isabetli bir sonuçtur. Her firma daha doğru bir sonuç çıkarmak için farklı test programlarıyla yaptığı test sonuçlarını yayınlar.

Bu dediğiniz sacmalıktan ibaret, daha iyisi daha iyiyse daha iyi demek zorundasınız. Testler son derece güvenilir testler, ezbere söylediğiniz seylerle insanları yönlendirmeyin. Yanlısa yanlıs demek benim boynumun borcu, saygı hak edilir. Kusura bakmayın. R5 4600H cok üst düzey bir islemci, kıyaslama yaptığınız hatta ondan daha iyi dediğiniz islemciye dikkat edin. R3 4300U ile esitler diyebiliriz ancak.

Eki Görüntüle 1110492
Zaten daha iyi dedim. Kötü demedim. Yanlış bir bilgi de yok. Tam olarak dengi de zor dedim. Birebir dengini bulmak zor. Yanlışa yanlış diyebilirsiniz fakat bunun usulü olur. Sizin gibi olmaz. Kusura bakmayın.
Segment olarak ise dediğimin arkasındayım. R3/İ3, R5/İ5, R7/İ7, R9/İ9 denk segmenttir. Bunların arasında diğerini geçenler de olabilir. Nesile göre veya yapıya göre değişebilir.

Son düzenleme:
Bu işlemci Şu laptopta var, bu aralar almayı düşünüyorum. İşlemcisi hangi Ryzen'le denk onu sormak istedim, fakat doğru dürüst cevaplar alamadım. 😔

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı