i5-10400 ekran kartsız sistem toplama

İslam Berke

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler öncelikle, herkese iyi forumlar. Kuzenime şu anlık ofis işlemleri ve internette gezmek için bilgisayar toplamaya karar verdik. İleride ekran kartı alıp RAM takviyesi yaparak oyun bilgisayarı haline getirmeyi planlıyoruz. Aklımızdaki sistem şu:
Anakart:
1- https://www.vatanbilgisayar.com/msi...460-socket-1200-ddr4-2933mhz-m-2-anakart.html
2- ASUS TUF GAMING B460M-PLUS INTEL B460 Soket 1200 DDR4 2933MHz(O.C) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu 2 anakart arasından hangisini önerirsiniz?
İşlemci: https://www.hepsiburada.com/intel-core-i5-10400-2-9ghz-lga1200-12mb-cache-islemci-p-HBV00000V8BQ9?magaza=Elmacık
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Dostlar siz ne diyorsunuz bu sisteme önerileriniz neler?
Uyumluluk açısından sorun yaşar mıyız?
İşlemcimiz zaten 2666 MHz RAM destekliyor. Daha yüksek MHz'li RAM alsak performansta artış olur mu? Yani 3200MHz'lik RAM ile aynı performansı mı verir?
Kasa, Power ve SSD'ye karar veremedik. Önerilere açığız, uygun fiyatlı fiyat performans ürünleri olursa çok iyi olur.

Son düzenleme:
Daha yüksek MHz RAM alırsanız gelecekte sıkıntı yaşamamış olursunuz veya Z serisi anakarta geçtiğinizde kullanmış olursunuz. Kısaca daha ucuza yüksek MHz varken kullanılamıyor diye düşük MHz almak olmaz.

Cevabınız için teşekkürler. Gelecekte anakart değiştirme gibi bir fikrimiz yok ama yine de uygun fiyata eğer bulabilirsem yüksek MHz’li RAM alacağım o zaman.

Gördüm hocam. Patriot marka bir ürün daha önce kullanmadım. Kullandıysanız eğer bir sıkıntısı yoksa bunu almak daha mantıklı duruyor.
Gayet güzel bir RAM hocam. Bir sıkıntı yaşayan görmedim, kendim de almayı düşünüyorum. Fiyatlar çok oynak, fiyatı artmadan alın derim. Daha bugün 3080 lira olan ekran kartı 3180 lira olmuş. 1 günde neler neler değişiyor...

Sorunu yok gözüküyor, bolca önermiştim zaten. Patriot kaliteli bir marka, SSD'leri özellikle harikadır.
Hocam NVMe SSD'leri normalleri ile kıyasladıkları bir video izledim bugün. Oyunlarda yükleme süreleri bakımından 1 saniye gibi ufak bir fark var. Sizce ardaki farkı vermeye değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…