i5 10400 sistem yavaşladı

p6ultimate

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda son birkaç gün içinde bayağı yavaşlama oldu. Mesela YouTube'a bakmak istiyorum. Uygulamasına açmak istediğimde en az birkaç saniye bekletiyor. Aslında daha önceden de yavaşlama oluyordu. Bu zamana kadar çözümü SSD'nin kablosunu ara sıra takıp çıkartarak veya bilgisayarı yeniden başlatarak çözdüm ama bu seferki artık çözülmüyor. Tahminimce kablolarında sorun var yoksa SSD'de sorun olsaydı hiç çözülmeyen bir sorun olurdu ama artık ne yapsam bilemedim.

Az önce format attım ama formattan sonraki hızlanma yok hala yavaş ve yapacağım bir çözüm kalmadı. Formattan sonra driverları yükledim ama hala yavaş.

Steam'den bir oyun yüklüyorum resmen işlemciye %100 yük binmiş gibi oluyor. Görev yöneticisine baktığımda ise normal çalıştığını görüyorum. Belki düzelir diye format attıktan sonra sürücüleri kurmak yerine ekran kartını güncelleyip performans modunda çalıştırdım ve MSConfig'den işlemci çekirdeğini arttırdım (işlemcim: i5 10400) ama hala bilgisayar hala arkada bir şey kullanıyormuş gibi drop yiyor ve sürekli bir sayfa açılıp kapanıyor gibi mouse imlecinin yanında yuvarlak sembol çıkıyor. Yardım edebilme şansınız var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinizin şuanki frekansı kaç?

İşlemcinizin şu anki frekansı kaç?

Ortalama 4 GHz.

İşinize belki yarar diye soylemiş olayım. Az önce Hard Disk Sentinel uygulamasında disk sağlıklarına bakıyordum. Önceden %100 diye hatırlıyorum ve az önce %80'e düştüğünü gördüm. Yani az önce düşmedi bir ara düşmüş( biraz garip bir cümle yazmışım kusura bakmayın.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…