i5 10400 ve 1070 Ti sisteme monitör seçimi

Ajensc

Hectopat
Selamlar, i5 10400 işlemci ve MSI Gaming X 1070 Ti sistemime monitör arayışındayken dün gece Vatan'da VG248QG monitör 1825₺'ye indirimli olarak satılıyordu.
Bunu alma kararını vermeyi bitirmeye çok yaklaşmışken o sıralarda Samsung 2K 144Hz 1ms monitörün indirime girdiğini fark ettim ve bir çıkmaza girdim.

Benim için oyundaki akıcılık ve gecikme süresinin önemi renk doygunluğu ve canlılıktan daha önemli olduğundan bu sabah satın almaya karar vermiştim ancak indirimin bittiğini gördüm ve yine 2K alma fikrini düşünür oldum.

Öncelikle iki monitörün de linki aşağıdadır, Samsung olanın bu modelinin çok az incelemesi var ve gördüğüm bir videoya göre ghosting olduğu ve çok da iyi bir monitör olmadığını gördüm. Samsung olan VA panel ve ayrıca Curved olduğu için gecikme süresinin TN panellere göre daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Diğer taraftaysa sistemim 2K için yeterli olur mu onu da düşünüyorum. Bu konulardaki fikirleriniz, seçim yapmam konusunda büyük etki gösterecek lütfen kıymetli fikirlerinizi belirtmekten çekinmeyin.

Not: ASUS'un TN panel monitörlerinden birkaç tane kullanmıştım ve renk canlılığı beni üzmemişti, gayet hoşuma gitmişti.

Ekran kartınızın 2K'da 144 FPS vereceğini sanmıyorum, ancak Minecraft gibi oyunlarda verebilir. Ekran kartı değiştirmeyi düşünür ve uzun vadeli olmasını isterseniz 2K 144 Hz olana yönelin bence.

Ekran kartınızın 2K'da 144 FPS vereceğini sanmıyorum, ancak Minecraft gibi oyunlarda verebilir. Ekran kartı değiştirmeyi düşünür ve uzun vadeli olmasını isterseniz 2K 144 HZ olana yönelin bence.

Sistemi yeni oluşturdum, aslında ekran kartım RX 570 ROG STRIX modeli. Bunu -elbette değerinde sayarak- 1070 Ti ile takaslayacağım, şu an bu alışverişi yapmak için yoldayım. Yani ekran kartını değiştirme fikri çok da düşüneceğim bir şey olmaz sanırım. Yani rekabetçi oyunlarda 1080P olarak da kullanabilirim, bu benim için çok da önemli değil. Daha önemli olan, gecikme ve ghosting. Bu konudaki yorumunuz nasıl olur acaba ?
Bahsi geçen ASUS monitör alındı, ilgisizlik için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…