i5 10400 ve MX130'lu sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor

fatogg001

Decapat
Daha fazla  
Ya bugün internet kafeye gittik. Sistemi i5 6400 8 GB DDR4 RAM ekran kartı GTX 1050 ama Valorant'ta 170 FPS falan. Benim bilgisayarım laptop i5 10400 8 GB DDR4 256 GB SSD MX130. ekran kartı işlemcim zaten az kalmış ikiye katlamaya ama daha az FPS alıyorum. Droplar gidiyor ve bu durum beni acayip sinir ediyor. PC'yi temizledim ama termal macun yenilemedim.

Örneğin 3050 Ti ekran kartı %100 kullanımda işlemci sadece %30 kullanıyor. Evet işlemci ağırlıklı ama ekran kartı iyi olmadığı sürece isterse 15. nesil işlemci kullanın alabileceğiniz değer aşağı yukarı aynıdır eğer ekran kartı kullanımınız %100 ise.
peki illa vardır işlemciye daha ağırlık verme özelliği bir yerde vardır birde amd pc si olan bi arkadasım ryzen 5 5500 ama ekran kartsız model o nasıl yüskek fps ler alıyor

Cihazındaki RAM'i bilmemiz gerekiyor. Herhangi bir RAM alıp takmakla olmuyor. Termal macunlar hakkında çok bir bilgim yok. MX-4 ile pump-out yaşayanlar var uzak durman gereken macunlardan birisi.
cihazımın rami nasıl öğrenebilirim bi bilgin varmı

Peki illa vardır işlemciye daha ağırlık verme özelliği bir yerde vardır bir de AMD PC'si olan bir arkadasım Ryzen 5 5500 ama ekran kartsız model o nasıl yüskek FPS'ler alıyor

Cihazımın RAM'i nasıl öğrenebilirim bir bilgin var mı?

Ryzen 5 5600G ile karıştırıyor olmayasınız?

peki illa vardır işlemciye daha ağırlık verme özelliği bir yerde vardır birde amd pc si olan bi arkadasım ryzen 5 5500 ama ekran kartsız model o nasıl yüskek fps ler alıyor

R5 5500 ile ekran kartsız görüntü alamazsın. Büyük ihtimal arkadaşının 5600G'si var. Valorant tarzı oyunlarda CPU daha önemlidir.

cihazımın rami nasıl öğrenebilirim bi bilgin varmı

CPU-Z tarzı programlar ile bakabilirsin.

Ryzen 5 5600G ile karıştırıyor olmayasınız?
ryzen serisi hakkında çok bi ilgim ve bilgim yok

R5 5500 ile ekran kartsız görüntü alamazsın. Büyük ihtimal arkadaşının 5600G'si var. Valorant tarzı oyunlarda CPU daha önemlidir.

teşekkürler

şimdi baktım ddr4 müş baya giricek gibi bana

Samsung M471A5244CB0-CWE 4 GB Ddr4 3200 Mhz CL22 Notebook Ram​

• reis bunu buldum hz benim şuan kullandığımdan daha yüksek benimki 2666 iken bu 3200 ve samsung uyumlu olur demi

Son düzenleme:
Ryzen serisi hakkında çok bir ilgim ve bilgim yok.

Teşekkürler.

Şimdi baktım DDR4 müş bayağı girecek gibi bana.

Samsung M471A5244CB0-CWE 4 GB DDR4 3200 MHz CL22 notebook RAM​

• Reis bunu buldum Hz benim şu an kullandığımdan daha yüksek benimki 2666 iken bu 3200 ve Samsung uyumlu olur değil mi?

Hocam DDR4 olmasından ziyade CL değerleri MHz değerleri nedir? 4'mü arıyorsunuz 8'mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı