İ5-10400 ve RTX 2060 Super Hackintosh yapılabilir mi?

10400'deki iGPU ile yapabilirsiniz. 2060 desteği yok. OpenCore Catalina kurabilirsiniz eğer iGPU bana yeterli derseniz.

OpenCore ile kurmayacağım direkt diskte bölüm ayırıp öyle kuracağım. Catalina demek. Bu çok iyi oldu. Herhalde iGPU yeterli olur. :)

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Eger islemcinizde dahili ekran karti varsa yapabilirsiniz. Bunda 'F' ibaresi olmadigi icin dahili grafik islem birimine sahip olmali. Eger Catalina surumunu kuracaksaniz BIOS ayarlarindan ekran kartini devre disi birakmaniz lazim. NVIDIA surucu destegi bulunan en son macOS surumu High Sierra. Ekran kartini kullanmak istiyorsaniz bu surumu kurup Web Driver indirmelisiniz.
Bu driverin RTX ekran kartlarina destegi var mı bilmiyorum ama RTX kartlar Pascal mimarisi kullaniyorsa belki olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenCore olmadan nasıl Hackintosh yapacaksınız? Not olarak şunu da ekleyeyim, iGPU ile HDMI uyumlu değil. DP üzerinden görüntü almalısınız. HDMI için yama gerekli.

OpenCore, Clover gibi bir önyükleyici galiba. Ben onu sanal makine uygulaması sandım. Bende HDMI girişi olan monitör yok. DVI bile kullanamam. Monitörde sadece VGA portu var. Anakartta iGPU için VGA portu yok. DisplayPort ile HDMI var. Ne yapacağım? Monitör yüzünden kuramayacak mıyım yani? Ben ekran kartını DisplayPort'tan VGA'ya dönüştürücüsü ile kullanıyorum. iGPU'yu kullanmak için dönüştürücüyü anakartın Display Port'una taksam görüntü gelir mi? Sonuçta çıkış DisplayPort ama sinyal VGA'ya dönüştürülecek. Eski Intel sistem sadece VGA'dı ama görüntü gelmişti. Onda ATI ekran kartı vardı.

Eger islemcinizde dahili ekran karti varsa yapabilirsiniz. Bunda 'F' ibaresi olmadigi icin dahili grafik islem birimine sahip olmali. Eger Catalina surumunu kuracaksaniz BIOS ayarlarindan ekran kartini devre disi birakmaniz lazim. NVIDIA surucu destegi bulunan en son macOS surumu High Sierra. Ekran kartini kullanmak istiyorsaniz bu surumu kurup Web Driver indirmelisiniz.

Galiba monitör yüzünden kuramıyorum. :(

OpenCore, Clover gibi bir önyükleyici galiba. Ben onu sanal makine uygulaması sandım. Bende HDMI girişi olan monitör yok. DVI bile kullanamam. Monitörde sadece VGA portu var. Anakartta igpu için VGA portu yok. DisplayPort ile HDMI var. Ne yapacağım? Monitör yüzünden kuramayacak mıyım yani? Ben ekran kartını DisplayPort'tan VGA'ya dönüştürücüsü ile kullanıyorum. İgpu'yu kullanmak için dönüştürücüyü anakartın Display Port'una taksam görüntü gelir mi? Sonuçta çıkış DisplayPort ama sinyal VGA'ya dönüştürülecek. Eski Intel sistem sadece VGA'dı ama görüntü gelmişti. Onda ATI ekran kartı vardı.

Galiba monitör yüzünden kuramıyorum. :(

Hocam ben ekran kartında DisplayPort'u, VGA'ya çeviren bir donüştürücü kullanarak çift monitör yapmıştım Hackintosh'ta. Ama burada kullandığınız donüştürücünun kalitesi ve donüştürücünun aktif olması önemli olmalı. Bu konuda çok bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı