i5 10400 veya (F) vs R5 3600

Siz sadece ekran kartı ve işlemci odaklısınız. İleri de ne olacak? RAM sınırı? İşlemci ömrü? CPU kullanımı Intel'de bazı oyunlarda AMD'ye göre aşırı fazla. Peki ya işlemci O.C için rakibine göre iyi mi?

Evet adam İntel alsın sonra işlemci yükseltmek istediğinde en fazla 11900K alabilsin (anakartın VRM’leri yetebilirse tabii), daha performanslı bir şey almak isterse de anakartı değiştirmek zorunda kalsın, tamam o zaman gidin İntel 10400F alın keyfinize bakın(!)

Öncelikle arkadaşımız 3000 veya 3200 kullanacaksa(ki bence öyle yapacak)bir fark olusturmucak. OC kısmına gelirsek de Intel OC açısından AMD'ye göre bence daha iyi, yurtdışında zaten bizdeki kadar pahalı değil anakartlar ama bütçe açısından h serisi alırsa 10400F alıp, 10400'ün hızı yetecektir.H serisinde dilerse RAM hızını önce düşürür sonra OC yapar ve RAM'leri eskisine geri ceker. OC için çarpan kilidi açık olmak zorunda değildir. Ama bence gerek duymaz OC'a.

Ya sanki 3600 aldığı anakart a 5000 serisi takabilecek.

1) Anakarttan anladığına emin misin? Anakart alırken neden B450M S2H yerine B550 Tomahawk ya da B450 Tomahawk falan tercih ediliyor biliyor musun?

2) Oyun testlerinde Intel işlemciyi daha çok kullanıyor derken nasıl bir şey bu 10400F'te HT var 9400F'in aksine yani bu konuda herhangi bir sıkıntısı yok AC gibi oyunlarda sırf bu yüzden 2600'ün bile gerisine düşüyordu hatta 9700K bile %100 kullanılıyordu AC'de o kadar işlemciyi sömüren bir oyun ya da BF falan bile bir sürü böyle işlemciyi sömüren oyunlar var git bak bakalım geçiyor mu 3600?

3) Madem RAM frekans desteği sınırı var ama nasıl en iyi bellek performansında bile 10400F, 3600'ü aynı bellek performansında geçebiliyor?

4) Temel çalışma hızı ve cache demişsin... Bir şey dememe gerek yok herhalde.

5) Intel genelde ekran kartını daha iyi beslediği için de geçebiliyor oyun performansı konusunda yani kısaca daha performanslı işte oyun konusunda ama 3600 OC edilir demişsin fakat testlere de bakarsan %1-2 FPS artışı bile olmuyor yani öyle R5 1600/2600 ya da 3100/3300X gibi bir işlemci değil.

Bu arada ben zaten anakart kıyaslarken neye dikkat edildiğini biliyorum yani VRM ya da soğutma ve çeşitli özellik vs denebilir neyse işte bu konuda TUF Z490, TUF X570'ten yanlış hatırlamıyorsam daha iyiydi hatta şu an en iyi TUF ekran kartı Z490 ve fiyatları aynı üstelik 400 TL anakart demişsin nasıl yani? 1500 TL'lik anakart ile 400 TL'lik anakart aynı kalitede, aynı özellikte ve aynı güçte mi? Neden o zaman B450M S2H yerine X570'e tercih ediyoruz gibi de düşünebilirsin ki zaten düşük anakarta bütçesi varsa yani B550 Tomahawk seviyesinde anakart almayacaksa 3600 alsın dedim bu arada en merak ettiğim testlerde Z490 anakart kullanılıyor bu yüzden geçiyor deyip burada Z490 kullansan bile kötü denilmesi... Yok yani madem her türlü kötü oluyor bu işlemci nasıl diğerinden daha performanslı oluyor bunu da açıklayın. Bu arada gidip H410 anakart alıp 2666 MHz CL 10 yapamayacaksa ve B550 Tomahawk / TUF Z490 P seviyesinde anakart için bütçesi yoksa 3600 alsın.

Dostum benim dediğim o değil. İleri de işlemci yetmemeye başlayınca O.C olarak AMD kesinlikle daha önde. Intel sürekli parayı vermediğin sürece seni kısıtlıyor. RAM MHz gelirsek 3000-3200 arası demiyorum. AMD'de 5000 MHz kadar yükseltebilirsin. Render vs. açısından zaten AMD ucuzluğuna rağmen fark atıyor. Arkadaşımız sadece oyun düşünüyorsa tabii ki de Intel ama sadece oyun düşünmek yanlış. 1440P Gaming için zaten o farklar çok fazla azalıyor. İleri de işlemci vs. değiştirmek için direkt olarak anakart değiştirecek. Şimdi Ryzen 5 3600 alırsa ileride Ryzen 7 3700X geçer ve hiçbir şey değiştirmez.

3700X için sanırım B450A PRO Max gibi bir anakart kullanacak çünkü 8/16 işlemciye ve üstelik 2700X'ten güçlü işlemciye S2H gibi girişin girişi anakart kullanacak hali yok hadi diyelim iyi bir anakart alıyor AMD tarafında B550 Tomahawk mesela ve onun gibi ve fiyatta Z490 TUF ya da Z490 P alıyor diyelim ileride 3700X'ten iyi olan 10700K'yı takabilir hatta 10600K oyun performansı bile daha iyi acaba Intel alınca neden bir şey değiştirmesi gerekiyor? Benim mi haberim yok yoksa Intel anakarta bir işlemciyi en fazla bir kere mi takabiliyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…