Eğer yıl sonu ve Amazon'dan dolar kuruyla sipariş edeceksen, Intel al kesinlikle. 10400F, veya 10600KF gibi modellere bakabilirsin. Neden Intel açıklayım arkadaşlar AMD daha uygun falan demişler bilemeden konuşuyorlar, Intel yurtdışında daha ucuz AMD'den. Oyun acısında Intel her zaman bir adım öndedir. 1000DOLAR gibi fiyata çok güzel bir sistem çıkarabilirsiniz ayrıca sanki 10400 en fazla RTX 2060 besliyor gibi muamele yapmasın arkadslar, arastirsinlar.
AMD sonradan çıkarttığı için olabilir mi?AMD öne geçtiğinde: AMD öne geçti.
Intel öne geçtiğinde: AMD'nin yeni işlemcilerini bekleyin.
Siz sadece ekran kartı ve işlemci odaklısınız. İleri de ne olacak? RAM sınırı? İşlemci ömrü? CPU kullanımı Intel'de bazı oyunlarda AMD'ye göre aşırı fazla. Peki ya işlemci O.C için rakibine göre iyi mi?
Evet adam Intel alsın sonra işlemci yükseltmek istediğinde en fazla 11900K alabilsin (anakartın VRM’leri yetebilirse tabii), daha performanslı bir şey almak isterse de anakartı değiştirmek zorunda kalsın, tamam o zaman gidin Intel 10400F alın keyfinize bakın(!)
Kardeşim sen AMD ile Intel'i aynı anakarta koymamışsın ki. Sen 1500 liralık anakarta Intel takıp 400 TL'lik anakartı karşılaştırırsan tabii Intel kazanır. Fark ettiysen oyun testlerinde Intel işlemciyi daha çok kullanıyor. CPU kullanımı'na dikkat ettin mi bilmem. Ayrıca fanboy değilim. İlk başta Intel ve NVIDIA kullanıyordum. Ayrıca nasıl fanboy olabilirim? 400 TL'lik anakartta RAM sınırı yokken sen 1500 TL'lik anakart alsanda işlemcin i7 olmadığı için yine sınır var. Yani pahalı anakart alsada yine işlemcisi iyi değil. Ryzen 5 3600 temel çalışma hızı ve cache ile bence daha iyi bir seçim olacaktır. Burada en iyi tercihi seçiyoruz marka değil. Ayrıca Intel o işlemci ve anakartta O.C konusunda çok zayıf kalıyor. İleri de belki darboğaz yaşarsa AMD seçtiği için rahatça O.C yapıp en azından darboğazı biraz daha azaltarak yeni işlemci alana kadar kullanabilir.
Öncelikle arkadaşımız 3000 veya 3200 kullanacaksa(ki bence öyle yapacak)bir fark olusturmucak. OC kısmına gelirsek de Intel OC açısından AMD'ye göre bence daha iyi, yurtdışında zaten bizdeki kadar pahalı değil anakartlar ama bütçe açısından h serisi alırsa 10400F alıp, 10400'ün hızı yetecektir.H serisinde dilerse RAM hızını önce düşürür sonra OC yapar ve RAM'leri eskisine geri ceker. OC için çarpan kilidi açık olmak zorunda değildir. Ama bence gerek duymaz OC'a.
Dostum benim dediğim o değil. İleri de işlemci yetmemeye başlayınca O.C olarak AMD kesinlikle daha önde. Intel sürekli parayı vermediğin sürece seni kısıtlıyor. RAM MHz gelirsek 3000-3200 arası demiyorum. AMD'de 5000 MHz kadar yükseltebilirsin. Render vs. açısından zaten AMD ucuzluğuna rağmen fark atıyor. Arkadaşımız sadece oyun düşünüyorsa tabii ki de Intel ama sadece oyun düşünmek yanlış. 1440P Gaming için zaten o farklar çok fazla azalıyor. İleri de işlemci vs. değiştirmek için direkt olarak anakart değiştirecek. Şimdi Ryzen 5 3600 alırsa ileride Ryzen 7 3700X geçer ve hiçbir şey değiştirmez.
Paran varsa Intel, yoksa AMD.