i5 10400F 3060 Ti AAA oyunlarda CPU kullanımı yüksek oluyor

Harun Selim

Femtopat
Daha fazla  
Daha çok ekran kartı gerektiren oyunlarda CPU kullanımı %80 ekran kartı %20 oluyor. The Witcher 3, RDR2, AC: Valhalla gibi oyunlarda CPU'yu daha çok kullanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Sistem: RTX 3060 Ti 8 GB, i5 10400F, ASUS Prime H510M-K, RAM 1x16 GB DDR4 3200 MHz, 600W güç kaynağı.

Hocam grafikleri fulleyin.

Darboğaz var işlemci düşük kalmış ekran kartına.

Grafikleri Ultra+ ta oynasa darboğaz kalmaz.

Hocam videodakinden düşük FPS alıyor musunuz? Alıyorsanız ayarlardan bir şey vardı şimdi ismini unuttum ekran kartının kullanımını arttırıyordu galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: DLSS işlemci kullanımı arttırır.
Aynen kanka çok biliyorsun.

Hocam, ekran kartını kullanımını yükseltirseniz işlemciye fazla yük binmez. Ekran kartı yükü nasıl artılıyor derseniz grafikleri fulleyerek, DLSS gibi ekran kartı teknolojilerini açarak. Benim de sistemim darboğaz yapıyor. Ben de bu çözümü uyguluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS gibi ekran kartı teknolojilerini açarak.
Var mı kanıtın DLSS'in ekran kartına güç bindirdiğine dair? GPU kullanımını azaltıyor DLSS.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS quality açtığımda ekran kartı kullanım yüzdesi artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…